В Закарпатській області рахівські рятувальники нагадали громадянам правила пожежної безпеки

В Закарпатській області рахівські рятувальники нагадали громадянам правила пожежної безпеки

21.03.15 15:57 0 671
Із початку 2015 року на Рахівщині сталося 27 пожеж, тоді як за аналогічний період минулого року виникло 19 загорань. Зважаючи на невтішну тенденцію, представники Рахівського районного відділу У ДСНС 19 березня провели пожежно-профілактичне відпрацювання в смт Кобилецька Поляна, де 11 березня під час пожежі загинула людина. Протягом цього року в названому населеному пункті трапилося 2 загорання, тоді як за весь 2014-й тут зафіксували 4 пожежі.

У ході відпрацювання рятувальники здійснили обхід житлового сектора смт Кобилецька Поляна, навідавшись до більш як 200 приватних обійсть. Таким чином бійці ДСНС поспілкувалися із мешканцями селища і роз’яснили їм основні правила пожежної безпеки. Окремо акцентували увагу на забороні спалювання сміття, опалого листя й сухої трави, що може призвести до нищівної пожежі в екосистемі. Для кращого засвоєння інформації громадянам вручили інформаційні листівки на протипожежну тематику.

Крім цього, представники ДСНС завітали до Кобилецько-Полянської ЗОШ І-ІІІ ст., де провели лекцію з питань пожежної безпеки. Так, учням 9-11 класів розповіли про небезпеку, яку несе в собі вогонь, і виклали головні правила поводження з побутовими приладами вдома. Наостанок молодь поінформували про порядок дій під час пожежі й показали, як треба користуватися вогнегасником. Аби охопити роз’яснювальними бесідами якомога більше осіб, рятувальники відвідали також міську лікарню та інші об’єкти масового перебування людей.

На цьому профілактична робота серед населення у Рахівському районі не завершується. У майбутньому представники районного відділу УДСНС України у Закарпатській області планують охопити профілактичними відпрацюваннями всі села Рахівщини.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ