На Хмельниччині колегія погодила проект рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік

На Хмельниччині колегія погодила проект рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік

21.03.15 08:49 0 596
Проект рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік розглянуто на шньому засіданні колегії, під керівництвом голови обласної державної адміністрації Михайла Загородного.

Публічний звіт про виконання обласного бюджету за 2014 рік та внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік представив директор Департаменту фінансів Сергій Пенюшкевич.

На засіданні заслухано інформацію заступника директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації – начальника управління розвитку тваринництва, переробної та харчової промисловості Вадима Конончука про впровадження нових технологій землеробства для проведення комплексу весняно-польових робіт у 2015 році.

Після інформації Сергія Пенюшкевича про основні особливості внесення змін до головного фінансового документа за галузями на поточний рік, члени колегії погодили даний проект рішення, який буде оперативно надано обласній раді для розгляду та затвердження депутатами облради на тридцять першій сесії, пленарне засідання якої, відповідно до розпорядження голови обласної ради Івана Гончара, заплановане на 7 квітня цього року.

Голова облдержадміністрації Михайло Загородний дав доручення керівникам райдержадміністрацій прозвітувати про використання районами коштів, виділених за рахунок субвенції з державного бюджету та обґрунтувати причини неосвоєння цих коштів. «Потрібно буде провести семінар чи навчання для того, аби всі зрозуміли свої бюджети і працювали над їх наповненням. Шкода, що маючи погані дороги через недопрацювання окремих працівників область не освоїла майже 30 млн. гривень», - наголосив Михайло Васильович.

Хочеться зазначити, що проектом передбачено виділення понад 2,5 млн. гривень на медичну та соціальну підтримку осіб, які брали участь в АТО та членів їх сімей.

Так, запропоновано виділити додатково 2 млн. 663,8 тис.грн., в тому числі для:

- Департаменту охорони здоров'я ОДА – 1 млн.337,8 тис.грн., з них на:

придбання обладнання для покращення матеріально-технічного оснащення Хмельницького обласного госпіталю ветеранів ВВв з метою проведення оздоровлення та медичної реабілітації учасників АТО – 997,8 тис.грн.; пільгове зубопротезування – 240,0 тис.гривень; придбання слухових апаратів – 100,0 тис.грн.

- Департаменту соціального захисту населення ОДА – 1 млн. 326 тис.грн. на надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей – 1 094,3 тис. гривень.

Також пропонується на вказану мету перерозподілити асигнування в сумі ще 674 тис.грн., які передбачені в обласному бюджеті на 2015 рік для виплати одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам на вирішення матеріально-побутових проблем. Таким чином в обласному бюджеті для надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО та членам їх сімей буде передбачено загальний ресурс в обсязі 2 млн. гривень.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ