На Хмельниччині перспективи та завдання соціального партнерства щодо надання допомоги внутрішньо переміщеним громадянам обговорювалися під час навчального семінару

На Хмельниччині перспективи та завдання соціального партнерства щодо надання допомоги внутрішньо переміщеним громадянам обговорювалися під час навчального семінару

21.03.15 12:55 0 575
19 березня в актовій залі Хмельницького центру зайнятості відбувся навчальний семінар із фахівцями структури, які здійснюють прийом громадян, зокрема осіб із числа вимушених переселенців. У рамках семінару відбулася тематична зустріч із представниками державних та недержавних структур на тему: «Перспективи та завдання соціального партнерства щодо надання соціально-психологічної підтримки та сприяння в соціальній адаптації внутрішньо переміщеним громадянам». У заході взяли участь начальник управління організації заходів цивільного захисту Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області – секретар Регіонального штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщені з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції Андрій Савчук, керівництво Державної служби зайнятості, представники Департаменту соціального захисту населення, обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Миколи Островського, благодійних та громадських організацій.

Перший заступник директора обласного центру зайнятості Сергій Залуський повідомив, що у зв’язку із складною ситуацією, що виникла в країні, коло соціальних партнерів, які надають допомогу внутрішньо переміщеним громадянам, збільшилося. Це дає можливість надавати більш якісні послуги цій категорії населення. Крім того, представник центру зайнятості ознайомив присутніх із послугами, що надає центр. Зокрема, зазначив що послугами служби зайнятості вже скористалося 694 особи з числа внутрішньо переміщених, 121 людина, за сприянням центру, працевлаштувалася.

Секретар Регіонального штабу Андрій Савчук зазначив, що рятувальники Хмельниччини в цілодобовому режимі надають допомогу громадянам, які були змушені тимчасово залишити свої домівки на Сході держави. Регіональним штабом спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування визначено 56 об’єктів державної, комунальної та приватної форм власності, у яких можливе розміщення 888 громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території і районів проведення АТО. Також працівники ДСНС надали допомогу в розміщенні для тимчасового проживання більше 300 внутрішньо переміщеним особам, які виявили бажання проживати на території області. Психологи-рятувальники постійно забезпечують психологічний супровід вимушених переселенців.

Про свою діяльність проінформували також представники благодійного фонду «Ксена» та Хмельницької обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Особлива увага під час семінару була приділена волонтерським організаціям. Варто зазначити, що віднедавна у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Миколи Островського відбуваються засідання клубу толерантності «Разом». Двічі на тиждень внутрішньо переміщені громадяни та їхні дітки збираються, щоб разом обговорити свої проблеми та турботи. Працівники бібліотеки знайомлять мешканців сходу країни із традиціями, культурою та відомими особистостями Поділля.

Усі учасники навчального семінару подякували фахівцям за надану корисну практичну інформацію, що надзвичайно важлива у їх повсякденній трудовій діяльності.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ