На вихідні у Львові читатимуть поезію,слухатимуть Баха і кавуватимуть. Афіша

На вихідні у Львові читатимуть поезію,слухатимуть Баха і кавуватимуть. Афіша

21.03.15 11:49 0 674
На вихідні Львів підготував насичену і цікаву програму. У суботу активісти запрошують у сквер св. Юра на святкування Дня поезії, а музиканти – долучитися до Бах маратон, під час якого одночасно в декількох локаціях міста музиканти з України та з-за кордону виконуватимуть твори Йоганна Себастьяна Баха. У неділю ж можна взяти участь у проекті, який розкаже усе про каву, а також завітати на «Графічний день», щоб виготовити на ручному друкарському пресі листівки, екосумки чи футболки. Фото: Роман Балук/ZIK

У суботу в сквері св. Юра відсвяткують Всесвітній день поезії. Організатори запрошують усіх охочих завітати у сквер, щоб попити чаю, почитати та послухати вірші, можливо, навіть під тиху приємну музику.

У неділю в Першій львівській медіатеці відбудеться проект «Кавова альтернатива: історія, кава, методи, рецепти, дегустації, майстер-клас». На зустрічі відвідувачі можуть дізнатися:

* що таке кава, звідки взялася, де росте, як поширюється і в чому секрет такої популярності;

* арабіка, робуста і навіщо смажити вишневі кісточки;

* каву варити – що картини писати: палітра, перспектива, композиція. Методи приготування напою зі смаженого зерна. Звари собі та друзям чашечку чорного;

* хороший, поганий, злий: смакові якості хорошої кави. Чим керуватися і на що звертати увагу при виборі зерен, де в Україні купити якісні зерна та обладнання для заварювання кави;

* альтернативна кава: пуловер, кемекс, аеропресс, сифон, колдбрю;

* майстер-класи з приготування та можливість приготувати каву самому.

У неділю «Графічний день» в Музеї Леопольда Левицького. Відвідувачі зможуть на ручному друкарському пресі, який свого часу використовував художник Леопольд Левицький, власноруч створити цікаві графічні відбитки та авторські сувеніри з використанням друкарських кліше-копій художніх листівок Левицького.

Після занять учасники матимуть змогу прослухати екскурсію, а також з Музейної пошти надіслати близьким і друзям створені самостійно чи придбані у музеї листівки. СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера о 18.00 кличе на «Аїду». О тій же годині театр Лесі Українки покаже спектакль DIVKA.

У театрі «Воскресіння» відбудеться прем’єра вистави «За дверима». У суботу та неділю її показуватимуть о 18.00.

О 19.00 театр Курбаса покаже «Апокрифи».

У театрі «І люди, і ляльки» двічі покажуть «Лелеченя і опудало»: о 12.00 та 14.00. НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Опівдні Львівська опера запрошує на «Даремну обережність», а о 18.00 – на «Севільського цирульника».

Театр ім. М. Заньковецької о 18.00 покаже «Циліндр».

У театрі Лесі Українки о 12.00 відбудеться спектакль «Пригоди невгамовного Зайчика та Червоної Шапочки».

У театрі Курбаса о 19.00 можна буде насолодитися виставою «Чекаючи на Ґодо».

Перший український театр для дітей та юнацтва о 12:00 покаже «Beautiful Карпати», а о 15:00 «Троє поросят».

Театр «І люди, і ляльки» кличе о 12.00, 14.00, 16.00 на «Колесо долі». ВИСТАВКИ

У неділю, 22 березня, о 15.00 у Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття фотовиставки Йосипа Марухняка «Мелодія для нації».

На вихідні відбудеться перша міжрегіональна спеціалізована виставка-ярмарок виробів ручної роботи «Планета handmade». Відвідувачі виставки зможуть побачити понад 70 талановитих майстрів-професіоналів з різних регіонів України, більше як 35 безкоштовних майстер-класів, що дозволять відвідувачам доторкнутися до таємниць декоративних і художніх технік hand made (миловаріння, декупаж, скрапбукінг, квілінг, розпису тіла хною, виготовлення прикрас, створення новорічних іграшок, розпис пряників і багато інших); колекції одягу, сумок, прикрас та багато іншого; для найменших відвідувачів виставки функціонуватиме окрема зона дитячих майстер-класів, де щогодини будуть проводитися майстер-класи максимально адаптовані для дітей.

У Музеї ідей можна оглянути скандальну виставку плакатів Василя Слонова «Переслідування російського мистецтва і лицемірство німецьких піджаків».

П’ять разів російська влада закривала виставку. Проте найбільший скандал спровокували сатиричні плакати Слонова, що експонуються у Львові.

Виставку плакатів Слонова довелось закрити і в Музеї сучасного мистецтва в Пермі, крім цього, було одразу ж звільнено директора музею – Марата Гельмана.

Ці плакати показують, наскільки катастрофічною є зараз ситуація в Росії. Але ця серія плакатів має набагато більше значення, бо викриває лицемірство німецьких політиків: Коли Артур Клосе привіз ці плакати з Росії до Німеччини, щоб показати їх в німецькому місті Кассель, він звернувся в Управління культури в Касселі з проханням повідомити йому процедуру, необхідну для організації виставки в публічному просторі міста. Але його листи двічі ігронорували.

Це було зроблено навмисно, щоб пізніше представники уряду могли заявити в пресі, що плакати не були показані в громадському просторі Касселя, оскільки не було відповідного подання в Управління культури. МУЗИКА

Аби відзначити 60-річчя від дня народження композитора, народного артиста України Ігоря Білозіра, 22 та 23 березня у Львівській обласній філармонії відбудеться музичний проект, лейтмотивом якого стала пісня композитора «Пшеничне перевесло».

У суботу – Бах маратон. Це 24 години живого виконання творів Йоганна Себастьяна Баха одночасно в декількох локаціях міста музикантами з України та з-за кордону. Загалом участь у заході візьмуть приблизно 600 музикантів з України, Бельгії, Польщі, Німеччини, Латвії.

В день проведення Бах маратону буде встановлено рекорд України з найтривалішого живого виконання творів Й. С. Баха.

Безсмертні твори славетного композитора в цей день можна буде почути в кав’ярнях і ресторанах, готелях, торговельних центрах і громадському транспорті Львова.

Мистецька спільнота Collegium Musicum долучається до Бах-маратону – головної події весни 2015 року! У суботу о 15.00 про видатного композитора розповідатиме музикознавець, доцент ЛНМА ім. М. Лисенка Ірина Чернова-Строй.

У суботу інді-настрій, построковий звук і романтику даруватимуть молоді і перспективні – Pleso (Львів), Siberian Sun (Ужгород), The Indie Sunners (Львів). КІНО МУЛЬТИКИ

«Баранчик Шон». Мирне життя маленької вівцеферми опиняється під загрозою, коли в результаті чергової витівки невтомного Баранчика Шона господар ферми потрапляє у велике місто. Вдосталь насолодившись повною свободою і безкарністю, Шон і решта баранчиків починають хвилюватися за фермера і вирішують відправитися на його порятунок. Замаскувавшись під людей, вони їдуть у велике місто, де їх чекає найвеселіша і епічна пригода усього життя.

«Барбі Супер Принцеса». Кара – сучасна принцеса, яка живе звичайнісіньким життям. Але після поцілунку чарівного метелика Кара виявляє, що володіє магічними силами і може перетворюватися на Супер Принцесу, яка літає по всьому королівству і готова перемогти будь-яке зло. Однак її заздрісна кузина ловить метелика і також трансформується – але вже в Темну Принцесу! Боротьба принцес розжарюється до межі, але дізнавшись, що у королівства з’явився справжній серйозний ворог, чи зможуть вони об’єднатися в одну команду, забувши про минулі розбіжності? З висоти пташиного польоту добре видно, що наймогутніша сила – це сила дружби!

НОВИНКИ

«Енні» (мюзикл, драма, комедія, сімейний). Чарівна і дотепна Енні живе в непривабливому притулку для сиріт під наглядом злої виховательки. Але одного разу, після зустрічі з багатим і успішним бізнесменом, її життя перевертається...

«Дивергент, розділ 2. Інсургент» (фантастика, бойовик, трилер, пригоди). Беатріс Пріор повинна протистояти її внутрішнім демонам і продовжити боротьбу з потужним альянсом, який загрожує зруйнувати існуючі порядки в Чикаго.

«Відморожені» (трилер). Роберт Сондерс, звичайний механік, знепритомнів на своєму дні народження і прокинувся в морозильнику. Російські бандити, які раптом з’явилися, починають звинувачувати його у крадіжці восьми мільйонів доларів. Щоб Роберт швидше віддав гроші, бандити починають катувати його холодом. Температура падає. Страх зростає. Перед Робертом постає вибір – замерзнути від холоду або бути вбитим російськими бандитами, оскільки його все одно живим не відпустять. Але може, є і третій варіант.

«Пілігрим Пауло Коельйо» (біографія, драма). Його переслідувала влада, він відчув на собі згубну дію наркотиків, спробував себе у ролі рок-зірки, дізнався, як це – бути не таким як усі. Його зрадили власні батьки, побував навіть у тюрмі та психіатричній клініці. Перед тим, як стати відомим письменником, Пауло Коельо пройшов доволі нелегкий шлях.

«Р-51 Винищувач драконів» (фантастика, фентезі, бойовик, військовий). 1943 рік. У розпал Другої світової війни нацисти використовують проти військ секретну зброю. Ця зброя – живі дракони, які були виявлені в Північній Африці. Єдина надія військ союзників – ескадрилья винищувачів P-51, яка повинна вступити в бій з древніми чудовиськами. На плечі пілотів ескадрильї лягає найвідповідальніше завдання в їхньому житті. Від результату місії залежатиме результат війни...

«Самба» (комедія). Самба – сенегалець, який живе у Франції десять років, але невдачі все ще переслідують його – він не може влаштуватися на гарне місце роботи. Еліс – керівник вищої ланки, буквально «згоріла» на роботі. Самба усіма силами намагається отримати документи, щоб працевлаштуватися, а Еліс шукає порятунку від порожнечі власного життя. Кожен з них шукає вихід зі сформованого глухого кута, поки в один прекрасний день їх долі не перетинаються. Між сміхом і сльозами їхня історія прокладає собі дорогу до щастя.

«Суперфорсаж» (комедія). Королі комедії знову в строю. На цей раз об’єктом пародії стала «форсажна» франшиза та інші фільми про гонки, пограбування та круті тачки. Жарти ще смішніші, іронія ще жорсткіша, щільність гегів – ще вища.

«Попелюшка» (фентезі, драма, мелодрама, пригоди, сімейний). Батько молодої дівчини на ім’я Елла, вдівець, одружується вдруге, і незабаром Елла залишається один на один з жадібними і заздрісними новими родичками – мачухою Леді Тремейн та її доньками Анастасією і Дрізеллою. З господині будинку вона перетворюється на служницю, вічно забруднену попелом, за що й отримує від своїх сварливих зведених сестер прізвисько – Попелюшка. Незважаючи на халепи, що випали на її долю, Попелюшка не зневірюється, адже навіть у найважчі моменти знаходиться щось, що допомагає їй думати про хороше: наприклад, випадкова зустріч на лісовій стежці з прекрасним юнаком. Елла навіть не припускає, що зустрілася з самим принцом і що незабаром Фея-хрещена назавжди змінить її життя на краще.

«Робот Чаппі» (бойовик, трилер). Чаппі – вундеркінд. Як і будь-яка інша дитина, він потрапляє під вплив свого оточення, і тільки його серце йдуша допоможуть йому знайти свій шлях. Але є одна річ, яка робить Чаппі несхожим на всіх інших: він – перший робот, здатний відчувати і думати.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному коментар з ...
Наступна новина: На Прикарпатті вилучили ще ...

КОМЕНТАРІ