Не впевнений,що дискусія про пам’ятник Шептицькому – зараз найважливіша,– онук

Не впевнений,що дискусія про пам’ятник Шептицькому – зараз найважливіша,– онук

21.03.15 14:27 0 590
У демократичному суспільстві має бути дискусія щодо різних питань, однак в Україні і у Львові на є важливіші проблеми, ніж питання проекту пам'ятника Митрополиту Андрею Шептицькому.

Таку думку в програмі «Особливий погляд» на телеканалі ZIK висловив внучатий племінник Митрополита, польський політолог Анджей Шептицький.

«Це не має бути так, що влада каже: тут має бути пам’ятник, а тут буде нова дорога, а тут буде школа – і все. Тобто, з одного боку, така дискусія – вона завжди потрібна. З другого боку, я не є впевнений, чи дискусія про пам’ятник Шептицького – це є найважливіша дискусія, яка зараз має бути в Україні і у Львові. Є, скажімо, інші теми, які стосуються економічної реформи, які стосуються війни з Росією», – сказав він.

Водночас родич Андрея Шептицького наголосив на тому, що йому не хотілось би, аби пам’ять про Митрополита була формальною.

«Очевидно, думаю, що у Львові потрібний пам’ятник Шептицькому. Отже це для мене не є найважливішою справою. Так чи інакше, я дуже добре знаю, що у Львові пам’ятають про Шептицького. Тільки є різниця між питанням, чи когось пам’ятають, і чи вони його знають. Нам, як родичам Шептицького, дуже хочеться, щоб українці, а також поляки і євреї, щоби вони знали Шептицького», – зазначив політолог.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ