Бійці АТО у Львові власноруч «піднімають» будівлю – зараз у ній центр реабілітації,– письменниця

Бійці АТО у Львові власноруч «піднімають» будівлю – зараз у ній центр реабілітації,– письменниця

21.03.15 08:27 0 625
Центр реабілітації воїнів АТО у лікарні на вулиці Кульпарківській у Львові поступово починає діяти. Хлопці грають у настільний теніс, працюють на тренажерах, і до ремонтних робіт беруться, бо ж або вміють, або вчаться біля майстрів. Самі для себе піднімають будівлю з колишньої руїни лікарняного клубу.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише українська журналістка, письменниця Галина Вдовиченко.

«Вчора у напіввідновленому центрі реабілітації воїнів АТО у лікарні на Кульпарківській лікар Андрій Посікіра сказав мені таку річ: тридцять відсотків хлопців, що зараз повертаються додому із зони АТО, потребують психологічної або психіатричної допомоги. Дуже багато залежить від того, як їх тут зустрінуть родина, друзі, усі ми – від водія маршрутки та працівника ЖЕКу до випадкового перехожого. Допоможемо чи навпаки», – зазначила вона.

За словами письменниці, коли у Львові стояли неймовірні черги до реліквії з Ватикану, що перебувала у соборі св. Юра, для хлопців з психіатричної лікарні та поранених з військового госпіталю люди зробили коридор і кричали їм: «Герої!».

«Вони йшли, не стримуючи сліз. А зазвичай плакати їм хочеться зовсім від інших речей. Розуміння, підтримка – це те, що потрібно чи не перш за все. «Білі берети. Волонтери» роблять що можуть, щодня. Разом з іншими волонтерськими організаціями. А центр реабілітації на Кульпаркові вже поступово починає діяти – хлопці у настільний теніс грають, на тренажерах працюють – і до ремонтних робіт беруться, бо ж або вміють, або вчаться біля майстрів. Самі для себе піднімають будівлю з колишньої руїни лікарняного клубу», – наголосила Галина Вдовиченко.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: Цього року 408 учасників ...

КОМЕНТАРІ