"Про роботу депутатських комісій" - Ігор Росипайло,депутат Івано-Франківської міської ради,фракція «УДАР-Громадський форум»

"Про роботу депутатських комісій" - Ігор Росипайло,депутат Івано-Франківської міської ради,фракція «УДАР-Громадський форум»

21.03.15 14:43 0 614
Робота депутата в постійній депутатській комісії є не менш важливою, ніж участь в роботі сесії міської ради. Саме в комісіях попередньо розглядаються проекти програм соціально-економічного і культурного розвитку міста, місцевого бюджету, звіти про виконання програм і бюджету, вивчаються і готуються питання про стан та розвиток відповідних галузей, розробляються проекти рішень ради та готуються висновки з цих питань, а також комісії вивчають діяльність підзвітних і підконтрольних міській раді та виконавчому комітету органів.

Згідно з регламентом в складі Івано-Франківської міської ради є сім постійних депутатських комісії, з яких повноцінно працює тільки дві. Забезпечення організації роботи постійної депутатської комісії покладається на голову комісії (заступника та секретаря) і повинна контролюватися секретарем міської ради, хоча пасивна позиція останнього в цьому питанні дивує. На мій погляд, якщо депутати, які очолюють ту чи іншу комісію, з певних причин не можуть виконувати свої обов'язки, повинні бути переобрані, і їх місце мають зайняти ті, які готові інтенсивно працювати, навіть під кінець каденції. А модератором цього процесу має бути секретар міської ради. Нерозгляд комісією підвідомчих питань, які виносяться на сесію, ускладнює їх прийняття та породжує палкі дискусії в сесійній залі, що ми і спостерігаємо на декількох останніх пленарних засіданнях.

Більш детально хочу зупинитися на роботі постійної депутатської комісії з питань промисловості підприємництва, стратегічного розвитку міста, інвестицій та туризму заступником голови якої я є.

Принцип роботи комісії полягає в розгляді питань порядку денного на її засіданні та прийняття рішення по них простою більшістю голосів, хоча правильніше сказати, надання рекомендації сесії міської ради по розглянутих питаннях порядку денного щодо їх прийняття, неприйняття чи доопрацювання.

Як правило комісія збирається перед кожною сесією міської ради, але на даний час ми практикуємо щотижневе засідання із запрошенням широкого кола зацікавлених сторін. Анонс про засідання комісії та порядок денний публікується на сайті міської ради. Депутатська комісія працює у відкритому режимі, де кожен бажаючий може взяти участь.

Як висновок, хочу зауважити, що робота депутатських комісій щодо опрацювання проектів рішень в загальній системі прийняття рішень міською радою є важливою складовою, яка впливає не тільки на підвищення продуктивності пленарних засідань, але й на ефективність роботи міської ради та якість таких рішень як в юридичній, так і в господарській площині.

Маю надію, що секретар міської ради візьме під особистий контроль роботу постійних депутатських комісій і в найближчий час всі комісії відновлять роботу.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинські міліціонери ...
Наступна новина: Сергій Максимов: ...

КОМЕНТАРІ