Львівські рятувальники обговорили вимоги правил безпеки праці при гасінні пожеж і виконанні аварійно-рятувальних робіт

Львівські рятувальники обговорили вимоги правил безпеки праці при гасінні пожеж і виконанні аварійно-рятувальних робіт

21.03.15 11:42 0 710
19 березня у загоні технічної служби ГУ ДСНС України у Львівській області відбулася семінар-нарада з представниками підпорядкованих підрозділів, щодо організації управління, дій пожежно-рятувальних підрозділів та дотримання вимог правил безпеки праці при гасінні пожеж і виконанні аварійно-рятувальних робіт за наслідками надзвичайних ситуацій і небезпечних подій.

Із рятувальниками провели занять з організації дій із гасіння пожеж та виконання аварійно-рятувальних робіт: гасіння пожеж у будівлях та спорудах, організація управління силами та засобами на пожежі, робота штабу на пожежі, організація роботи ланок ГДЗС. Окрім цього, надзвичайники нагадали види та терміни проведення інструктажів з безпеки праці, правила безпеки праці при виконанні дій за призначенням, ведення службової документації з питань безпеки праці та порядок ідентифікації небезпечного вантажу, порядок одягання засобів індивідуального захисту.

Після цього представники головного управління здійснили перевірку знань особового складу щодо дотримання вимог правил безпеки праці.

Окремо із рятувальниками проаналізували організацію роботи пунктів зв’язку частин та перевірили документацію по вибухонебезпечних предметах та оперативних груп районних відділів.

У процесі наради усім присутнім довели вимоги наказу МВС України «Про затвердження Порядку організації внутрішньої, гарнізонної та караульної служб в органах управління і підрозділах Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій» та завдань ГУ ДСНС України у Львівській області щодо його впровадження.

На завершення семінару учасники проаналізували найбільш масштабні пожежі на теренах області від початку року. Такий аналіз необхідний, аби запобігти летальним випадкам, на кшталт пожежі 4 березня у м. Києві, на якій загинули двоє працівників ДСНС.

Загалом зустріч відбулася результативно, усі працівники ДСНС Львівщини готові до несення подальшої служби на благо суспільної безпеки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Рівному коментар з ...

КОМЕНТАРІ