У Львові тривають Дні цивільного захисту

У Львові тривають Дні цивільного захисту

21.03.15 12:48 0 662
На Львівщині тривають Дні цивільного захисту. Так, 19 березня захід відбувся у Залізничному районі міста, а саме у СЗШ № 75. Організували День представники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Львівської області спільно із керівництвом школи.

Вже традиційним у школах є проведення цілого комплексу заходів з питань цивільного захисту. Все розпочинається із урочистої лінійки та навчально-методичного семінару. Далі, згідно з планом роботи, у навчальних класах відбуваються тематичні відкриті уроки. Цього разу школярі практикувалися у наданні медичної допомоги та вивчали правила поведінки в умовах небезпечних ситуацій.

У школі провели тренінг «Безпечне місто» із учнями 3-го класу. Під час заняття дітлахи вивчали основи безпечної поведінки з вогнем та практикувалися у реагуванні на небезпечну ситуацію. Навчальний мультфільм та веселі ігри допомогли діткам закріпити вивчений матеріал. На завершення уроку рятувальники спільно із волонтерами Центру безпеки міста роздали учням інформаційні буклети із порадами від Лева-рятувальника щодо пожежної безпеки.

Спортивні змагання, виставка дитячої творчості вкотре підкреслила свідоме ставлення освітян до питань особистої безпеки. Виховання з малечку основ безпечної поведінки дозволить нам у перспективі сформувати безпечне суспільство.

Пролунали три дзвінки – персонал школи та усі учні евакуювалися із приміщення. У подвір’ї закладу виникла пожежа, яку оперативно ліквідували місцеві рятувальники. Допитливим старшокласникам показали оснащення вогнеборців та розповіли про специфіку роботи. Кожен бажаючий мав можливість потримати у руках пожежний ствол та ліквідувати умовну пожежу. Підлітки ставили багато цікавих запитань, на які отримали фахові відповіді справжніх рятувальників.

На завершення заходу у школі розгорнули первинно-евакуаційний пункт, призначений для прийому еваконаселення і своєчасної відправки його до місць розселення, з метою підвищення рівня забезпечення цивільного захисту населення та території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фонд Посольства США ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ