У Рівненській області за смерть односельчанина отримав сім років позбавлення волі

У Рівненській області за смерть односельчанина отримав сім років позбавлення волі

21.03.15 15:27 0 681
Рівненський районний суд виніс вирок 33-річному Вадиму, жителю селища Клевань Рівненського району, який у квітні минулого року під час розпивання спиртних напоїв у будинку побив односельчанина. За кілька днів чоловік від отриманих тілесних ушкоджень помер у лікарні.

Того дня п'ятеро товаришів у помешканні одного з них сіли разом пообідати. Після вжитої не одної пляшки алкоголю між двома чоловіками виникла сварка. Вадим вирішив захистити свого товариша і почав бити 69-річного Анатолія. Лікарі швидкої медичної допомоги госпіталізували травмованого чоловіка до Рівненської центральної районної лікарні. Проте Анатолій за кілька днів помер. Його смерть настала внаслідок черепно-мозкової травми з крововиливами під оболонки головного мозку, що ускладнилось набряком, набуханням головного мозку та призвело до його компресії.

— Дії зловмисника слідчий райвідділу кваліфікував за частиною 2 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України, — повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Рівненського райвідділу Валерій Серветник. — Чоловіка затримали в порядку частини 2 статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, а справу невдовзі скерували до суду.

Вадим у минулому вже перебував на лаві підсудних, однак на момент скоєння злочину його остання судимість була вже погашеною.

Чоловік за скоєне щиро розкаявся. За місцем проживання характеризується посередньо, тому суд прийшов до висновку, що для виправлення та перевиховання Вадима слід призначити покарання у виді позбавлення волі на мінімальний строк, передбачений санкцією цієї статті – сім років.

Марія ЮСТИЦЬКА,

Рівненський РВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: 20 та 21 березня оголошено ...

КОМЕНТАРІ