Головний міліціонер Рівненщини:

Головний міліціонер Рівненщини:"Міліція поступово позбавляється від співробітників,які зводять нанівець довіру народу"

21.03.15 17:05 0 580
Співробітники Управління СБУ викрили злочинну діяльність оперуповноваженого одного з підрозділів УМВС України в Рівненській області. Міліціонер вимагав та отримав від громадянки неправомірну вигоду в розмірі дві тисячі гривень за укриття злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить прокуратура області. Оперуповноваженому вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За халатність при виконанні службових обовязків, а саме за порушення дисципліни, у жовтні 2013 року наказом УМВС України в Рівненській області оперуповноваженого було звільнено з органів внутрішніх справ. У березні 2014 року Житомирський апеляційний суд поновив його в міліції. Крім того, прокуратура області направила до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження відносно міліціонера за фактом зловживання службовим становищем, яке тоді Рівненський міський суд закрив.

— Постійно на нарадах та заняттях із службової підготовки я особисто попереджаю усіх керівників галузевих служб та міськрайвідділів області про недопустимість вимагання та отримання хабарів від громадян особовим складом, - прокоментував ситуацію начальник УМВС України в Рівненській області Сергій Максимов. – Моєю особистою принциповою позицією є те, що всі порушники Закону мають понести відповідне покарання. Міліція Рівненщини поступово позбавлятиметься від співробітників, які зводять нанівець довіру народу до органів внутрішніх справ.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ