Тернопілля: для медиків області проведуть курси з надання допомоги людям,які постраждали внаслідок проведення АТО

Тернопілля: для медиків області проведуть курси з надання допомоги людям,які постраждали внаслідок проведення АТО

21.03.15 15:55 0 577
Станом на 19 березня 2015 року від початку проведення АТО в медичні заклади області звернулося 58 громадян з АР Крим, 526 – з Донецької та 222 – Луганської областей. Наразі лікування проходять 9 поранених. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Володимир Курило під час засідання Ради учасників АТО, що відбулося 19 березня в ОДА.

«Найближчим часом ми плануємо провести короткотермінові курси для сімейних лікарів, лікарів-терапевтів, психологів та психіатрів щодо стандартів надання медичної допомоги людям, які постраждали внаслідок проведення АТО, - продовжив Володимир Михайлович. – Медична, а особливо психологічна допомога людям із зони бойових дій є специфічною, а лікарі, особливо в районах, не завжди готові до надання такого роду допомоги. Тому, сподіваюсь, що курси будуть корисними, а головне – ефективними».

За словами керівника Всеукраїнського центру пошуку полонених, загиблих і зниклих безвісти воїнів АТО Алли Борисенко, спеціалісти з надання психологічної допомоги є затребуваними, оскільки в багатьох випадках виводити із шокового та складного психологічного стану доводиться не лише безпосередніх учасників АТО, але й членів їхніх сімей та родин загиблих.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині зловмисник ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ