Цього року 408 учасників АТО подали заяви на отримання земельних ділянок на Тернопільщині

Цього року 408 учасників АТО подали заяви на отримання земельних ділянок на Тернопільщині

21.03.15 08:30 0 599
В Тернопільській області з початку 2015 року 408 учасників антитерористичної операції подали заяви на отримання земельних ділянок. З них 332 вже одержали дозвіл на виготовлення проекту землеустрою та 59 учасників отримали у власність земельні ділянки загальною площею 5,86 га.

З червня 2014 року, тобто від початку реалізації ініціативи щодо першочергового відведення земельних ділянок у власність учасникам АТО та родинам загиблих воїнів, переважна кількість таких заяв від військовослужбовців була подана у місті Тернополі, Тернопільському та Зборівському районах Тернопільської області.

Зокрема, в області 1151 учасник АТО подав заяву на отримання земельних ділянок. Органи місцевого самоврядування прийняли 40 рішень по 338 заявах для будівництва житлового будинку на загальну площу 21,76 га. Землевпорядною службою області надано 461 дозвіл на отримання виготовлення проекту землеустрою. Також 188 учасників АТО вже отримали у власність майже 30 гектарів, з яких 180 для ведення індивідуального садівництва та 8 для ведення особистого селянського господарства.

Довідково:

Надання у власність земельних наділів військовослужбовцям, які беруть або раніше брали участь у проведенні антитерористичної операції, здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, що посвідчує його участь в АТО.

Відповідно до статті 122 Земельного кодексу України, Держземагентство України та його територіальні органи передають у власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності. Розпорядження землями комунальної власності в населених пунктах здійснюється сільськими, селищними та міськими радами.

З процедурою передачі земельних ділянок державної або комунальної власності у власність та відповідною покроковою схемою можна ознайомитися у розділі веб-сайту Держземагентства України “Громадська приймальня” – “Запитання - відповіді” – “Інформація та роз'яснення щодо землеустрою та охорони земель”.

За матеріалами прес-служби ГУ Держземагенства в області

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Бійці АТО у Львові ...
Наступна новина: За сприяння Олега ...

КОМЕНТАРІ