На Житомирщині правоохоронці розслідують розтрату майже 2 млн. грн. державних коштів,отриманих на будівництво доріг

На Житомирщині правоохоронці розслідують розтрату майже 2 млн. грн. державних коштів,отриманих на будівництво доріг

21.03.15 10:05 0 617
Оперативники державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС викрили посадових осіб одного з товариств регіону у завищенні вартості поточного ремонту автодороги на суму 1 млн. 750 тисяч гривень. У подальшому державні кошти було виведено через фіктивні підприємства у тіньовий обіг та привласнено.

Правоохоронці з'ясували, що для ремонту у Новоград-Волинському районі 11 км ділянки автодороги Київ-Чоп було укладено відповідні договори між регіональним підрозділом державної служби автомобільних доріг та суб'єктом господарювання області.

Керівництво останнього, у свою чергу, уклало договір з одеським приватним підприємством на придбання необхідних товарів (асфальтнобетонних сумішей, бітуму) та відповідних послуг.

У ході перевірки господарської діяльності приватного підприємства встановлено, що воно має ознаки фіктивності та жодних товарів з підприємства до регіону для дорожніх робіт фактично не поставлялось.

13 березня цього року розпочато кримінальне за ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) та за ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Правопорушникам може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

ВЗГ УМВС України в Житомирській області

(за матеріалами УДСБЕЗ УМВС

України в Житомирській області)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді журналісти ...
Наступна новина: Чернігів: Захворюваність на ...

КОМЕНТАРІ