Волинська облрада підтримала запит свободівця щодо незаконного видобування піску у Старовижівському районі

Волинська облрада підтримала запит свободівця щодо незаконного видобування піску у Старовижівському районі

22.03.15 16:11 0 838
20 березня 2015 року Волинська облрада підтримала депутатський запит першого заступника голови обласної ради Олександра Пирожика до начальника УМВС у Волинській області Петра Шпиги та прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака щодо несанкціонованого добування піску у лісовому урочищі "Підгірне" Старовижівського району.

Як повідомив Олександр Пирожик, до нього надійшла інформація від мешканців села Седлище Старовижівського району і депутатів районної ради – про те, що 11 березня 2015 року невідомі особи несанкціоновано видобувають і масово вивозять із лісового урочища "Підгірне" пісок. Корисні копалини місцевого значення вивозилися великотонажними автівками в напрямку міста Ковеля.

Депутати Старовижівської районної ради того ж дня повідомили про цей факт прокурора району та ініціювали спільний рейд на місце події представників прокуратури, міліції та районної газети.

Прибувши в урочище, учасники рейду виявили два екскаватори, які розкопували кар'єр. Поруч знаходилися три вантажівки, в які завантажувався пісок. Зі слів очевидців, глибина кар'єру подекуди сягала 6 метрів, а кількість вибраного піску вказувала на те, що звідси вже вивезли корисних копалин місцевого значення не один десяток автомобілів, тобто тисячі тонн. За наполяганням депутатів райради на місце події прибули слідчі, які зафіксували цей факт, відібрали в них пояснення, запевнили, що за цим фактом буде створена спеціальна комісія.

Після цього, як вказують заявники, до них приїхав Седлищенський сільський голова Микола Ваврищук, який у грубій формі став погорожувати місцевим депутатам, перешкоджаючи їх депутатській діяльності. Заявники стверджують, що на місцевому рівні вирішити цю проблему не вдається, оскільки розробка несанкціонованого кар'єру після цього не припинилася, місцеві правоохоронці, на їх думку, на ці факти належним чином не реагують, притягувати винних до відповідальності, схоже, не збираються.

У зв'язку з цим Олександр Пирожик вимагає:

1. Здійснити перевірку викладених фактів, встановивши правомірність зайняття земельної ділянки під кар'єр, глибину його розробки та наявність у розробників відповідної ліцензії, масштаби розробки, кількість вивезених корисних копалин місцевого значення, адекватність розрахунків отримувачів піску, можливі збитки, завдані місцевим бюджетам тощо.

2. Дати правову оцінку діям (бездіяльності) посадових осіб органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, у разі виявлення порушень чинного законодавства України – вжити заходів задля їх негайного усунення, недопущення в подальшому, притягнення винних до відповідальності, встановленої Законом.

Серед тих, хто не підтримав запит, виявився новообраний депутат обласної ради від Старовижівського району місцевий бізнесмен Михайло Шлапай.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ