В Івано-Франківській області вшанування загиблих героїв-пожежних

В Івано-Франківській області вшанування загиблих героїв-пожежних

22.03.15 15:39 0 625
21 березня, минає 12 років з тієї трагічної ночі, коли при виконанні службового обов’язку під час гасіння пожежі у підвалі житлового будинку по вулиці Північний бульвар, в обласному центрі, рятуючи життя та майно людей, трагічно загинув начальник караулу СДПЧ-1 міста Івано-Франківська старший лейтенант внутрішньої служби Тарас Бринецький.

Його колега, пожежний Володимир Заяць, з місця пожежі у непритомному стані був доставлений у ре­а­німаційне відділення обласної клі­нічної лікарні. Йому судилося про­жи­­ти тільки тиждень – 27 березня 21-річний Володимир Заяць помер.

У роковини цієї сумнозвісної по­дії в Управлінні ДСНС в області від­булися заходи зі вшанування ге­ро­їв-пожежних. Колеги-рятувальники прийшли до будинку №1 на Пі­в­нічному бульварі ім.Пушкіна, щоб вша­нувати пам’ять своїх заги­б­лих товаришів, адже 12 років тому стіни саме цієї будівлі стали мо­в­ча­зними свідками трагічної загибелі молодих героїв-пожежних Тараса Бринецького та Володимира Заяця. Про подію дванадцятирічної да­вності на­гадує меморіальна дошка, квіти до якої поклали колеги-ря­тува­ль­ни­ки та запалили помина­льні свічки. Віддаючи шану пам’я­ті загиблим, на­чальник Івано-Франківського міського відділу Управління ДСНС в області Ва­силь Мацалак розповів прису­тнім про ту трагічну по­жежу, коли від високої температури у підвалі прогнулося перекриття, а з будинку було евакуйовано більше 50 мешка­н­ців. Поділилися сво­їми спогадами про берез­не­ву по­дію і колеги загиблих, які тієї трагічної ночі пліч-о-пліч з Та­расом Бринецьким та Володимиром Заяцем ліквідовували нас­лідки пожежі. При­су­тні вша­­ну­ва­ли хвилиною мо­в­чання пам’ять про загиблих по­жеж­ни­­­ків.

Заходи зі вшанува­ння світлої па­­м’яті ка­ва­лерів ордена «За му­ж­ність» III ступеня (по­смертно) нача­ль­ника караулу СДПЧ-1 старшо­го лейтенанта внутрішньої служби Та­­раса Бринецького та пожежного СДПЧ-1 сержанта Во­ло­димира Заяця відбулися і на ву­лиці, названій на честь мужніх вогнеборців – ву­ли­ці імені Героїв Пожежних в обласному центрі. Ко­ле­ги по роботі говорили про те, що час не зменшує болю втрати, адже пішли з життя у розквіті літ моло­ді енергійні люди, яким ще жити і жи­ти, радіючи кожному новому дню. Рятувальники поклали вінок та вшанували пам'ять героїв панахидою.

Минають роки, але вічною за­ли­­шається людська вдячність ря­ту­­вальникам, які, рятуючи життя ін­ших, заплатили надто високу ці­ну – власні життя.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пенсіонер зі Львова ...
Наступна новина: На українському тижні моди ...

КОМЕНТАРІ