У Вінниці пройшла акція "Стань помітним в темряві"

У Вінниці пройшла акція "Стань помітним в темряві"

22.03.15 14:04 0 629
Вінницькі державтоінспектори разом з учасниками дитячого парку активного дозвілля «Дитяча планета» провели акцію «Стань помітним в темряві». Дітей навчали правилам безпечної поведінки на дорозі. Пішоходам вручали світлоповертаючі флайтери.

Вчора на вулиці Соборній, поблизу ЗОШ № 2, школярі мали змогу пройти експрес-урок з правил безпечної поведінки на дорозі та отримати в подарунок флайтер. Інспектори ДАІ нагадали учням правила поведінки на дорозі та вручили пам'ятки пішохода.

- На відміну від дорослих, діти не можуть повною мірою оцінити складну дорожню обстановку, особливо в темну пору доби. Темний одяг та малий розмір тіла дитини – це ті фактори, які роблять їх менш помітними на дорозі в темну пору доби. Використання флайтера дає змогу помітити людину на відстані до 400 метрів. Цієї відстані достатньо для вчасного зменшення швидкості автомобіля та уникнення наїзду - зазначила Ольга Русінова, представник «Дитячої планети».

За даними Державтоінспекції Вінниччини, у цьому році були травмовані двоє дітей-пішоходів. З використанням флайтерів шанси не потрапити в автопригоду значно збільшуються.

Державтоінспекція нагадує, що у відповідності до п. 4.4 Правил дорожнього руху України, в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються по проїзній частині або узбіччям, повинні подбати, щоб їх було видно іншим учасникам дорожнього руху.

СПР УДАІ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ