Керрі заявляє про «значний прогрес» на переговорах щодо ядерної програми Тегерана

Керрі заявляє про «значний прогрес» на переговорах щодо ядерної програми Тегерана

22.03.15 12:44 0 965
Держсекретар США Джон Керрі заявляє про «значний прогрес» на переговорах щодо ядерної програми Тегерана та існування водночас «суттєвих прогалин» на шляху до угоди. Про це він сказав перед вильотом зі швейцарської Лозанни до Лондона на зустріч з представниками у переговорах від Німеччини, Франції та Великобританії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Також Керрі спростував чутки про розбіжності всередині переговорної групи між США та Францією.

«Ми єдині в нашій меті, у наших підходах і рішучості забезпечення винятково мирного характеру іранської програми», – сказав держсекретар США.

На думку Керрі, ухвалювати угоду з Іраном похапцем не варто, важливо уникнути вад і неточностей.

«Ми не хочемо просто будь-яку угоду», – додав Керрі.

Коментарі держсекретаря США з’явилися услід за заявою президента Ірану Хасана Роугані, який заявив, що «немає нічого, чого б ми не могли вирішити», і угода «вже фактично на руках».

Представники Ірану та шести держав-учасників діалогу про ядерну програму Тегерана призупинили напередодні свої тижневі переговори у Швейцарії. Іранська делегація вирішила повернутися до Тегерана на похорон матері президента Хасана Роугані, а також на святкування Навреза – перського Нового року.

Іран, як і раніше, наполягає, що його ядерна діяльність має винятково мирний характер, але західні країни побоюються, що ця діяльність може бути прикриттям для розробки ядерної зброї.

Рамкова угода з Іраном щодо ядерної програми, за попередньою домовленістю сторін, має бути укладена до 31 березня, а остаточна – до 30 червня.

Орієнтована дата поверенння до перемовин за участі представників Ірану – 25 березня.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Березовець: У Керчі ...

КОМЕНТАРІ