Житомирська область: за добу в області ліквідовано 7 займань сухостою

Житомирська область: за добу в області ліквідовано 7 займань сухостою

23.03.15 11:35 0 627
Суха вітряна погода, що встановилася з приходом весни, негативно впливає на ситуацію з пожежами в області. Упродовж 21 березня рятувальники ДСНС області здійснили 29 виїздів на ліквідацію пожеж та їх наслідків. В основному до займань призводить недотримання громадянами правил пожежної безпеки на присадибних ділянках, під час використання відкритого вогню, спалювання сміття, сухостою на відкритій території, і як наслідок – перекидання вогню на дерев’яні господарські споруди, житлові будинки, запаси сухого корму. Створюється загроза екосистемі. Необачні громадяни отримують травми, несумісні з життям.

Так, за добу зареєстровано 11 пожеж у господарських будівлях, дровниках, 2 пожежі у безгосподарчих житлових будинках в Народицькому районі. 7 пожеж сталось внаслідок загорання сухої трави в Попільнянському, Романівському, Володарськ-Волинському, Брусилівському, Коростенському та Житомирському районах. Загалом вогнем пройдено понад 9га території.

Тож, зважаючи на пожежонебезпечну ситуацію, керівництво Управління ДСНС України у Житомирській області застерігає населення не використовувати відкритий вогонь у вітряну погоду та дотримуватися правил пожежної безпеки: спалювати сміття безпечніше якнайдалі від будівель та споруд (краще на городі), під пильним наглядом, та мати напоготові засоби пожежогасіння; не розводити багаття у вітряну погоду; осередки вогнищ необхідно обкопувати невеличким земляним валом, щоб не допустити розповсюдження вогню по сухій траві.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Волинські лісівники ...

КОМЕНТАРІ