Віктор Мацикур: Сім’я – це найсприятливіші умови для психологічної реабілітації військових із зони АТО

Віктор Мацикур: Сім’я – це найсприятливіші умови для психологічної реабілітації військових із зони АТО

24.03.15 13:33 0 701
Про формальну, неформальну, інформальну освіту і просвіту батьків та членів родин та питання родини як ініціатора позитивних змін у соціально-культурному просторі громади йшлося під час Всеукраїнської науково-практичної конференції за міжнародною участю «Партнерство навчальних, культурно-освітніх закладів, соціальних служб і родин: сучасний стан, проблеми, перспективи розвитку». 18-19 березня вона відбувалася на базі Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Участь у конференції взяв директор департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту ОДА Віктор Мацикур.

У програмі конференції були проведені відкриті лекції, майстер-класи лауреатів та організаторів пілотного етапу конкурсу «Партнерство навчальних закладів і родин», презентації, засідання круглих столів, зустрічі з фахівцями та батьками у загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах м. Тернополя.

За словами Віктора Мацикура, метою конференції було визначення шляхів розвитку партнерства різних соціальних інституцій в інтересах дитини.

«Плідна дискусія, корисний обмін досвідом та успішні рішення допоможуть створити найкращі умови для належного функціонування сім'ї, в якій дитина зростала б в атмосфері любові та взаємопідтримки», - наголосив Віктор Степанович.

Разом з тим, він зазначив, що одним із актуальних питань є соціалізація військових, котрі повернулися з зони АТО.

«Сім'я та родина – це найсприятливіші умови для психологічної реабілітації та соціалізації демобілізованих військових, - продовжив Віктор Мацикур. – Я сподіваюся, що подібні конференції допоможуть виробити правильний механізм поводження з тими, хто був на передовій, та якомога швидшого повернення їх до нормального життя».

Також під час конференції стартував новий етап конкурсу «Разом! Партнерство навчальних закладів і родин», метою якого є консолідація зусиль педагогічних колективів, родин та громадських організацій, спрямованих на створення цілісного освітньо-виховного простору, що забезпечує особистісний розвиток дітей і підлітків.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: на ...

КОМЕНТАРІ