Протягом тижня підрозділи ДСНС України врятували 52 особи та ліквідували майже 2500 пожеж

Протягом тижня підрозділи ДСНС України врятували 52 особи та ліквідували майже 2500 пожеж

24.03.15 12:57 0 713
За минулий тиждень (з 16.03 по 22.03) підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснювали виїзди для проведення заходів із запобігання надзвичайним ситуаціям, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів.

Лише за минулий тиждень зареєстровано 2 тис. 751 надзвичайна подія, на які забезпечено реагування підрозділів ДСНС з виїздом до місця їх виникнення. В результаті вжитих заходів врятовано 52 осoби.

Так, 21 березня у м. Полтава під час розбирання конструкції приватного нежитлового будинку, сталося обрушення стіни, внаслідок чого під уламками опинилися 3 особи. Співробітники ДСНС звільнили постраждалих з-під завалу та госпіталізували до лікарні. Станом на 7 год. 23 березня всі потерпілі перебувають на лікуванні.

Того ж дня, 21 березня, у м. Бровари Київської області по вул. Кутузова, 6, на автомобільному шляхопроводі сталося зіткнення легкового автомобіля з маршрутним автобусом з послідуючим падінням автобуса з мосту. Внаслідок ДТП 14 осіб госпіталізовано до лікарні. Станом на 7 год. 23 березня всі постраждалі знаходяться в лікарні.

Ліквідовано 2 тис. 454 пожежі, врятовано на пожежах 46 осіб та не допущено знищення вогнем 821 будівлю і 13 од. техніки. На пожежах загинуло 54 особи, орієнтовні збитки, за оперативними даними, становлять 5 млн. 522 тис. грн.

Зокрема, 21 березня у м. Кременець Тернопільської області на відкритій території колишнього фермерського господарства, внаслідок необережного поводження з вогнем, сталося загорання сухої трави з перекиданням на скирти тюкованої соломи (врожаю 2007 р.). Вогнем знищено та пошкоджено 4 скирти на площі 1 га. Підрозділи ДСНС України пожежу оперативно ліквідували. Жертв та постраждалих немає.

Також 22 березня у м. Київ по проспекту 40-річчя Жовтня, 59-б, в лікарняній палаті на 2 поверсі корпусу Хоспіс 10-ї Київської міської клінічної лікарні виникла пожежа, внаслідок якої загинула 1 особа. Підрозділами ДСНС пожежу ліквідовано. Під час ліквідації пожежі співробітники ДСНС врятували 20 осіб (паралізовані хворі) та 78 осіб евакуювали. Причина пожежі наразі встановлюється слідством.

З початку тижня піротехнічними підрозділами ДСНС здійснено 170 виїздів, у ході яких виявлено, вилучено та знищено 1 тис. 156 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Протягом тижня на водних об’єктах загинуло 3 особи.

За оперативними даними за тиждень виникло 310 дорожньо-транспортних подій, внаслідок яких загинуло 47 осіб та постраждало 403 особи.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Івано-Франківщина: за ...

КОМЕНТАРІ