У Хмельницькому відкрилася Всеукраїнська олімпіада з української мови та літератури

У Хмельницькому відкрилася Всеукраїнська олімпіада з української мови та літератури

24.03.15 11:51 0 684
22 березня на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Хмельницького обласного ліцею поглибленої підготовки в галузі науки відбулося відкриття IV етапу XXIX Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.

До міста над Південним Бугом прибуло 168 дітей з усіх куточків України.

З вітальним словом до учасників олімпіади звернувся директор департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Фасоля Олег Іванович, який наголосив на значних успіхах обдарованої молоді Хмельниччини, зокрема у конкурсах філологічного спрямування, та побажав удачі й наснаги учасникам випробувань.

Плідної роботи олімпійцям побажали ректор Хмельницького ОІППО Берека Віктор Євгенович, головний спеціаліст департаменту загальної, середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Котусенко Олена Юріївна, голова журі, проректор Львівського національного університету імені Івана Франка Гарасим Ярослав Іванович.

Гостей віншували аматорські колективи навчальних закладів Хмельницького.

Творчі випробування школярів, які триватимуть упродовж чотирьох днів, передбачають теоретичні і практичні завдання на поглиблене знання програми з предмета, креативний підхід до викладу матеріалу. Оцінюватиме роботи олімпійців представницьке журі, до складу якого входять науковці провідних вишів країни, методисти та кращі вчителі нашої області.

У програмі олімпіади: засідання методоб'єднання керівників команд та методистів райметодкабінетів з питань реалізації у навчальних закладах Хмельниччини пріоритетних завдань шкільної філологічної освіти, засідання круглого столу «Від Шевченка до сьогодення», присвячене творчості сучасних українських дитячих письменників (приурочене до 90-річчя українського дитячого письменника Всеволода Нестайка), зустріч учасників з учнівськими колективами обласного центру, екскурсії пам'ятними місцями Поділля.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: На Тернопіллі до ...

КОМЕНТАРІ