На Хмельниччині напередодні Воскресіння Христового рятувальники перевірили пожежну безпеку культових споруд

На Хмельниччині напередодні Воскресіння Христового рятувальники перевірили пожежну безпеку культових споруд

24.03.15 11:56 0 659
Напередодні Великодня, з метою запобігання виникнення пожеж у церквах, рятувальники активно здійснюють перевірку храмів щодо дотримання правил пожежної безпеки під час богослужінь, коли віруючі масово вирушають до храмів. Так, 23 березня працівники ДСНС разом із представниками засобів масової інформації завітали до Свято-Преображенского храму, собору св. Андрія Первозванного та храму «Всіх Святих Землі Української», що в обласному центрі.

З настоятелями церков рятувальники провели інструктажі та роз’яснювальні бесіди, вручили пам’ятні листівки з правилами пожежної безпеки. Під час рейду значну увагу приділили справності електромережі та наявності достатньої кількості вогнегасників у приміщенні. Крім того, вогнеборці зазначили, що підсвічники необхідно надійно закріпити до підлоги на відстані не менше 1 м від матеріалів, що легко піддаються вогню, а приміщення культових споруд площею понад 500 кв. м потрібно обладнати автоматичною установкою пожежної сигналізації. Працівники ДСНС звернулися до священнослужителів, аби ті особливу увагу в святкові дні приділили людям похилого віку, котрі можуть щось недобачити або недочути, тим самим знехтувати правилами протипожежної безпеки і, наприклад, з необережності підпалити свого сусіда у церкві.

У свою чергу працівники культових споруд розмістити у храмах пам’ятки з правилами протипожежної безпеки, та ще раз пересвідчилися, що їх вогнегасники пройшли технічне обслуговування і готові до використання за призначенням, а також вкотре перевірили запасні евакуаційні виходи. Крім того, під час богослужінь святі отці повсякчас застерігають людей бути обережними у церкві, та й парафіяни самі розуміють, як потрібно поводитися з вогнем, адже в більшості випадків одяг синтетичний, тому потрібно тримати дистанцію одне від одного, коли в руках свічка.

Одним із не менш важливих факторів належного протипожежного стану культових споруд є наявність та справність зовнішнього протипожежного водопостачання. Під час рейду вогнеборці практично перевірили пожежні гідранти поблизу церков із пуском води та вкотре пересвідчилися, що у разі біди вони зможуть використати їх за призначенням.

Нагадаємо, що за останні 5 років у культових спорудах Хмельниччини зафіксовано чотири пожежі. Сталися вони через необережне поводження з вогнем, використання пічного опалення та навіть через потрапляння розряду блискавки.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре нагадує громадянам: щоб не затьмарити собі свята, дотримуйтеся правил безпечного поводження з вогнем, будьте особливо обережні зі свічками. Знання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути загорання, а знання першочергових дій у разі пожежі – допоможе зберегти матеріальні та духовні цінності.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ