У Львові представлять збірку п’єс найкращого драматурга Канади

У Львові представлять збірку п’єс найкращого драматурга Канади

24.03.15 11:18 0 662
У четвер, 26 березня, о 18.00 у Львові у залі з роялем арт-кав'ярні «Квартира 35» відбудеться презентація збірки п'єс найкращого канадського драматурга Моріса Панича. Участь у презентації візьмуть перекладач Іван Непокора та один з найвідоміших на планеті українських драматургів Павло Ар'є.

Про це повідомили організатори заходу.

Як пише журналістка Тетяна Петренко на сайті «Читомо», серед особливостей драм Панича можна назвати відсутність ремарок, натяків на костюми та декорації, порад автора і подібних деталей, лише власне ситуації та діалоги. Його драми про любов, про самотніх чи замкнених у собі людей, а також про те, що ми не можемо дати любов всім тим, хто її потребує.

Журналістка також розповідає і про одну із п’єс канадського драматурга «Спостерігач»: «Герой отримує листа від тітки, яка пише, що незабаром помре. Він приїжджає до неї, живе із нею рік, протягом якого тітка нічого не говорить, але з цікавістю спостерігає за його діями й словами. В якийсь момент герой довідується, що померла їхня сусідка, так і не дочекавшись свого племінника, і раптом розуміє, що потрапив не в ту квартиру».

Зазначимо, збірку п’єс представлять найцікавіший та найепатажніший український драматург і режисер, автор славнозвісних п’єс «Баба Пріся» та «Слава Героям» Павло Ар’є та перекладач і «один із найсумніших, наймеланхолійніших молодих українських поетів» Іван Непокора.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ