На Житомирщині правоохоронці розшукують шахраїв

На Житомирщині правоохоронці розшукують шахраїв

24.03.15 12:26 0 690
Упродовж минулої доби до міліційних райвідділів області звернулись двоє полісян із заявами про ошуканство «банківськими працівниками».

22 березня до Житомирського райвідділу УМВС звернувся 42-річний житель району, який повідомив, що через власну необережність втратив з рахунку 8 тисяч гривень.

Заявник розповів, що до нього зателефонував чоловік та представився працівником банку. Співрозмовник, під приводом уточнення персональних даних, дізнався усю конфіденційну інформацію. Тільки за кілька годин, отримавши смс-сповіщення з фінансової установи про зняття з його рахунку грошей, він зрозумів, що став жертвою шахрая та звернувся до міліції.

З аналогічною заявою до Новоград-Волинського МВ УМВС звернулась 40-річна жителька райцентру. Через власну необережність та довірливість жінка позбулась 7500 гривень з особистого банківського рахунку.

Нині тривають заходи щодо встановлення осіб зловмисників.

Разом з тим правоохоронці звертаються до громадян: зауважте, що вберегтися від подібного роду злодіянь цілком реально, для цього запам'ятайте самі та розкажіть близьким та знайомим деякі правила:

- нікому і за жодних обставин не надавайте особистої інформації, особливо в телефонному режимі;

- уважно читайте смс-повідомлення, які приходять на ваш мобільний телефон;

- якщо вас переконують у ризику втратити кошти через «збій системи» чи інформують про будь-які інші банківські операції та вимагають надати особисті дані, не поспішайте, краще зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи (на кожній банківській картці вказані номери телефонів).

Пам'ятайте, у таких ситуаціях ваша фінансова безпека залежить тільки від вас!

Прес-служба УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Аттракционы: Батут

КОМЕНТАРІ