ДСНС України - за безпосередню участь громадськості у формуванні європейської Служби порятунку

ДСНС України - за безпосередню участь громадськості у формуванні європейської Служби порятунку

24.03.15 12:16 0 683
Реформування органів виконавчої влади відповідно до міжнародних стандартів діяльності вимагає постійної участі громадян у формуванні подальшої політики та напрямків роботи кожного державного інституту. Державна служба України з надзвичайних ситуацій прагне налагодити чіткий алгоритм взаємодії та співпраці з громадськими організаціями аби залучити українців до процесу реформування системи цивільного захисту. Адже саме контроль громадськості за діяльністю ДСНС України допоможе продуктивно та ефективно сформувати дійсно народну європейську Службу порятунку.

23 березня, відбулися Установчі збори щодо формування нового складу громадської ради при Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Участь у заході взяли представники громадських організацій, які мали бажання ввійти до складу нової громадської ради при ДСНС України, представники Служби та засобів масової інформації.

Члени ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування громадської ради при ДСНС України поінформували присутніх про заходи, які були проведені нимидля формування нового складу Ради, особливості розгляду поданих заяв на участь у зазначеному консультативно-дорадчому органі, а також оголосили результати розгляду цих документів.

Після обговорення усіх питань, відповідно до визначеного порядку денного засідання шляхом відкритого голосування було утворено лічильну комісію, обрано голову та секретаря установчих зборів, затверджено кількісний і персональний склад нової громадської ради при Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Під час зборів було прийнято рішення щодо створення громадської ради при ДСНС України у кількості 23 осіб. Відповідне рішення буде подано на затвердження Голові Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що громадська рада є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики. Громадські ради утворюються на виконання Постанови Кабінету Міністрів України № 996.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ