В Чернівецькій області круглий стіл на тему дитячого дорожньо-транспортного травматизму

В Чернівецькій області круглий стіл на тему дитячого дорожньо-транспортного травматизму

24.03.15 11:59 0 666
Актуальний профілактичний захід напередодні весняних шкільних канікул організували працівники ДАІ Буковини. У заході взяли участь керівники освітніх закладів Чернівців, представники засобів масової інформації.

Спеціаліст з питань профілактичної роботи УДАІ УМВС України в Чернівецькій області Іван Добровольський поінформував присутніх про дорожньо-транспортні пригоди в області, у яких потерпіли неповнолітні, проаналізував причини, що призвели до травматизму і загибелі дітей. З початку нинішнього року в області трапились дві трагічні аварії, у яких загинули діти. 9 неповнолітніх травмовано.

Звернуто увагу на системність профілактичних заходів у сфері безпеки дорожнього руху, об'єднання зусиль ДАІ і освітян у попередженні можливих ризиків на дорогах і вулицях, залучення до цієї роботи батьків, громадськості.

Окремо йшлось про правила користування велосипедами, мопедами, скутерами, дотримання вимог безпеки при експлуатації транспортних засобів, популярних серед дітей.

За підсумками круглого столу вирішено провести відповідні інструктажі у всіх навчальних закладах міста, довести корисну інформацію батькам на загальношкільних батьківських зборах.

Обговорено також питання дорожньої інфраструктури поблизу навчальних закладів, визначено місця, де потрібно поновити пішохідні «зебри», або ж ліквідувати стихійне паркування.

У кожен навчальний заклад міста працівники ДАІ передали «Куточки безпеки дорожнього руху» для використання наочності у виховному процесі.

Важливі акценти було розставлено і в інтерв'ю засобам масової інформації, з допомогою яких Державтоінспекція Буковини закликала громадян дотримуватись транспортної дисципліни у всіх її аспектах і при пішохідному русі, і за кермом, що має бути прикладом для дітей, сприяти формуванню у них поваги до правил дорожнього руху.

Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Чернігів: Зміни торкнуться ...

КОМЕНТАРІ