Аграрії краю у 2015 році планують зберегти лідируючі позиції в агропромисловому комплексі України (+фото)

Аграрії краю у 2015 році планують зберегти лідируючі позиції в агропромисловому комплексі України (+фото)

24.03.15 13:39 0 722
На цьому наголосив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик під час щотижневої наради. Він повідомив, що за підсумками минулого року область зайняла в Україні перше місце за обсягами виробництва валової продукції сільського господарства, в тому числі валових зборах зернових, цукрових буряків, картоплі, плодово-ягідних культур та по виробництву молока. В області сконцентровано найбільше в Україні поголів'я ВРХ, в тому числі корів. У 2014-му намолочено найвищий за всю історію Вінниччини валовий збір зернових в обсязі майже 5,1 млн. тонн.

«За минулий рік в області вироблено валової продукції сільського господарства на суму 20,1 млрд. грн., приріст її обсягів у порівнянні з 2013 роком, склав 12,2 %» – зауважив Микола Неїлик.

Коментуючи вищесказане голова облдержадміністрації Валерій Коровій зауважив: «Понад 20 мільярд гривень – це колосальний ресурс для області. Завдяки діловій активності галузі оживають і місцеві бюджети зокрема, і область вцілому. Аграрний сектор в нинішній час, на відміну від попередніх років, серйозна перевага для Вінниччини, яка слугує локомотивом економічного зростання регіону» .

За словами Миколи Неїлика, віддаючи належне минулорічним здобуткам, цьогоріч аграрії області планують зберегти лідируючі позиції Вінниччини в агропромисловому комплексі України. Намічені плани вже втілюються в життя. Так, якщо з початку року в цілому по Україні у сільському господарстві, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, скорочено обсяги виробництва на 3,6 %, то Вінниччина за цей період наростила обсяги виробництва на 17,7 %.

«Таких результатів досягнуто за рахунок успішної роботи тваринницької галузі, в яку за останні роки залучено значні інвестиційні ресурси. За два місяці поточного року нарощено обсяги виробництва молока на 3,8 тис. тонн або 3,8%, м'яса - на 11,3 тис. тонн 118.3 %, яєць - на 4,7 млн. штук (4,8 %). Область займає в Україні перше місце за обсягами виробництва молока та м'яса та одинадцяте місце за обсягами виробництва яєць» – зазначив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Неїлик.

Стосовно ситуації з поголів'ям сільськогосподарських тварин, то в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, нарощено чисельність поголів'я птиці на 3,8 млн. голів (17,7 %), свиней - на 2,7 тис. голів (0,8 %).

Поголів'я корів залишилося на рівні минулого року, а поголів'я ВРХ зменшилось на 4 тис. голів, або 1,3 %.

«Станом на 1 березня 2015 року в області чисельність поголів'я ВРХ становить 311,9 тис. голів, в тому числі корів - 161,4 тис. голів, свиней - 359 тис. голів, птиці - 25, б млн. голів. Відрадно те, що вагомих результатів у галузі досягнуто завдяки покращенню продуктивності худоби і птиці» – підкреслив Микола Неїлик.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку на обласну ...
Наступна новина: Тернопільська область: 22 ...

КОМЕНТАРІ