У Волинській області незаконно отриману державну допомогу доводиться повертати

У Волинській області незаконно отриману державну допомогу доводиться повертати

24.03.15 16:28 0 669
Ковельська міжрайонна прокуратура виявила непоодинокі випадки безпідставного призначення й виплати у 2014-2015 роках у місті та районі державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

З'ясувалося, що задля отримання такої допомоги громадяни вносили недостовірні відомості у Декларацію про доходи та майновий стан осіб, яка разом із заявою установленого зразка подається в органи соціального захисту тими, хто бажає отримувати допомогу від держави.

Як правило, недоброчесні ковельчани "забували" повідомити про земельні ділянки або транспортні засоби, які перебуваються у їх власності або власності членів сім’ї. Проте вони не враховували, що у разі виявлення факту внесення недостовірних відомостей до Декларації незаконно отриману допомогу доведеться повернути державі.

Відтак Ковельською міжрайонною прокуратурою скеровано до суду дві позовні заяви про повернення безпідставно отриманої державної соціальної допомоги на загальну суму 15 тис. грн. особами, які внесли до Декларації недостовірні відомості.

Один з таких позовів на суму 13 тис. грн. судом задоволено, інший – перебуває на розгляді.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині затримали ...
Наступна новина: На Волині ...

КОМЕНТАРІ