Микола Романюк: “Для України відкриваються нові можливості і ми повинні цим скористатися”

Микола Романюк: “Для України відкриваються нові можливості і ми повинні цим скористатися”

24.03.15 11:30 0 695
До Луцька з метою впровадження проекту “Український самоврядно-громадський стандарт” із міста Люблін (Республіка Польща) прибули президент Фундації менеджерських ініціатив Павел Прокоп та директор програми Study Tour to Poland Мирослав Скурка. Вони та Президент Асоціації регіонального розвитку Анатолій Пархом'юк, менеджер Фундації менеджерських ініціатив Богдан Юрчук зустрілися із Луцьким міським головою Миколою Романюком, його заступником Тарасом Яковлевим і оговорили питання партнерства з вдосконалення сучасного управління місцевими та регіональними публічними процесами з урахуванням участі громадян.

Микола Романюк подякував гостям за те, що у теперішній непростій ситуації українці відчувають велику підтримку польського народу, Президента Республіки Польщі Броніслава Коморовського. Міський голова акцентував на особливому інтересі українців до проекту “Український самоврядно-громадський стандарт”, який піде на користь громаді. Він зауважив, що партнерська угода між Луцьком і Любліном була підписана ще у 1996 році. Люблін дав хороший старт і тепер у Луцька 16 міст-партнерів у 9 країнах світу. Спільно із ними реалізовується багато проектів. Микола Романюк детальніше зупинився на проекті “Шлях Гедиміновичів” та розповів про добросусідські відносини з Любліном та його мером Кшиштофом Жуком, який ділиться досвідом як в економічній, так і політичній площині. “Для України відкриваються нові можливості і ми повинні цим скористатися”, ­ сказав Микола Романюк.

Гості із Польщі розповіли, що проект сприятиме змінам в українському місцевому самоврядуванні, звертаючи особливу увагу на залучення громадськості до процесу розробки і прийняття управлінських рішень, прозорості органів місцевої влади та ефективності дій. Тривалість реалізації проекту два роки. Він фінансується з Програми Польсько-канадської підтримки демократії, Програми польської співпраці на користь розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща та канадського Міністерства закордонних справ торгівлі та розвитку. В рамках проекту заплановані численні семінари та тренінги, які будуть проводити висококваліфіковані експерти з Польщі, навчальні поїздки до Польщі для членів робочих груп щодо впровадження реформ та представників громадських організацій, а також надання підтримки за допомогою онлайн-консультацій. Партнерами проекту є міста Люблін, Луцьк, Рівне, Дніпропетровськ, Вінниця, Івано-Франківськ, Полтава та Суми.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ