Волинська область: рятувальники ліквідували пожежі

Волинська область: рятувальники ліквідували пожежі

24.03.15 11:50 0 649
Протягом минулого тижня на території області рятувальники ліквідували 20 пожеж, що виникли внаслідок спалювання людьми сухої трави, 7 з них на площах, що є територіями сільських рад, 13 - у приватному секторі і один випадок загорання торфу.

Найбільше пожеж виникло у Маневицькому, Ковельському та Луцькому районах.

Працівники У ДСНС України у Волинській області систематично проводять роз’яснювальну роботу з населенням щодо попередження паління сухої рослинності та сміття, оскільки це шкодить не лише навколишньому середовищу, а й призводить до виникнення пожеж, наслідки від яких вимірюються тисячами гривень. Працівники ДСНС постійно звертаються до громадян з проханням не палити суху траву. Та все ж волиняни вперто продовжують нехтувати рекомендаціями рятувальників.

Громадяни! Пам’ятайте, що згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення особи, які випалюють стерню, луги, пасовища та іншу природну рослинність або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, заходів щодо своєчасного їх гасіння — тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

Якщо Ви помітили горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати.

У випадку масштабних пожеж негайно повідомте Службу Порятунку за телефоном «101».

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ