У Нововолинську старшокласникам розповіли про умови вступу до міліцейських вузів

У Нововолинську старшокласникам розповіли про умови вступу до міліцейських вузів

24.03.15 13:11 0 769
Профорієнтаційну та профілактичну роботу із підлітками традиційно проводять працівники кадрових підрозділів та кримінальної міліції у справах дітей.

Цього разу правоохоронці провели зустріч із учнями старших класів Нововолинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради та нововолинської гімназії.

Інспектор сектору кадрового забезпечення нововолинського міськвідділу міліції Наталія Дармолінська розповіла про порядок вступу до вищих навчальних закладів системи Міністерства внутрішніх справ України. Детально «познайомила» старшокласників із кожним вузом, розказала про життя курсантів та сам процес навчання, про освіту, спеціальність і звання, яке вони отримують після закінчення навчання, про працевлаштування майбутніх міліціонерів:

– До всіх навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ України приймаються громадяни України віком від 17-ти до 25-ти років, які мають повну загальну середню освіту та якщо вони особисто і їх близькі родичі (тато, мама, брат, сестра) не притягувалися до кримінальної відповідальності. Майбутні абітурієнти повинні скласти тести зовнішнього незалежного оцінювання з історії України (профільний), української мови і літератури, математики або іноземної мови.

Своєю чергою оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Андрій Горбач наголосив на загальних правилах поведінки в громадських місцях, на забороні вживання алкогольних, тютюнових та наркотичних речовин. Оскільки зараз неповнолітні найчастіше притягаються до відповідальності за правопорушення, передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення, їм детально роз'яснили зміст таких статей, як 173 – дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян; 175-1 – куріння тютюнових виробів у заборонених місцях; 178 – розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді; 184 – невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей.

Нововолинський МВ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ