Рятувальники ДСНС України отримали державні нагороди за мужність та професіоналізм під час виконання своїх обов’язків

Рятувальники ДСНС України отримали державні нагороди за мужність та професіоналізм під час виконання своїх обов’язків

24.03.15 11:25 0 748
Нині на сході України, незважаючи на надзвичайно складні умови, продовжують працювати рятувальники ДСНС України, які з честю виконують свої обов’язки та не зрадили присязі на вірність українському народові. Президент України Петро Порошенко високо оцінив роботу Донецького гарнізону ДСНС та відзначив державними нагородами кращих рятувальників, які постійно проявляють мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Так, Указом Президента України № 144/2015 орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджено Ільченка Миколу Володимировича, начальника ГУ ДСНС України у Донецькій області, генерал-майора служби цивільного захисту. Орден “За мужність” III ступеня нагороджено Міркевича Олександра Сергійовича, молодшого сержанта служби цивільного захисту та Стрющенка Олександра Васильовича, підполковника служби цивільного захисту.

Генерал-майор служби цивільного захисту Микола Ільченко у Службі порятунку пройшов шлях від інспектора до начальника воєнізованої пожежної частини. Він має відмінні організаторські здібності, вміє професійно та злагоджено організувати роботу всього підрозділу. Микола Ільченко неодноразово брав участь у гасінні складних пожеж та проведенні аварійно-рятувальних робіт, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та професійно організовував роботу особового складу, тим самим пришвидшуючи ліквідацію надзвичайних ситуацій.

Після ускладнення ситуації на сході України, Микола Володимирович, перебуваючи на посаді начальника ГУ ДСНС у Донецькій області, не зрадив присязі на вірність українському народові та, незважаючи на погрози з боку терористів, продовжив роботу у Службі порятунку України. Нині Донецькій підрозділ ДСНС працює дійсно у надскладних умовах, проте на такому ж рівні, як й інші гарнізони, продовжує виконувати поставлені перед ним завдання. Результатом такої роботи є саме вміння керівника – Миколи Ільченка- створити єдину злагоджену команду, яка вміє працювати та залишається вірною Україні.

Він зміг організувати взаємодію з місцевими органами влади щодо взаємного інформування та вжиття заходів щодо проведення робіт по відновленню життєзабезпечення міст та прилеглих територій, організував взаємодію з керівництвом Авдіївського коксохімічного заводу для відновлення електропостачання центральної міської лікарні у м. Авдіївка, у якій знаходилось 60 хворих (із них 20 породілля, 5 дітей).

Микола Ільченко особливо опікується безпекою свої підлеглих. Так, розуміючи, що життю рятувальникам, які перебували безпосередньо у районі бойових дій у містах Дебальцеве та Авдіївка, загрожує небезпека, він організував та особисто координував роботу по евакуації особового складу, техніки, вивезенню оперативно-службової документації, кадрових і фінансових архівних матеріалів до більш безпечних районів. Все це свідчить лише про одне – для своїх підлеглих він є не просто керівником, а й турботливим батьком.

Молодший сержант служби цивільного захисту Олександр Міркевич, який працює у Донецькому гарнізоні є не лише професійним пожежним, але й людиною, яка небайдужа до людського горя. Він постійно намагається допомогти місцевим мешканцям безпечно виїхати з небезпечних територій Донеччини. Працюючи під свистом куль терористів, ризикуючи своїм життям, Олександр продовжує виконувати свою роботу та залишатися патріотом своєї Батьківщини.

27 січня цього року в результаті артилерійського обстрілу у житловому будинку в смт. Миронівське, виникла пожежа. Олександр Міркевич, у складі караулу, який прибув на місце пожежі, діяв впевнено та рішуче, і незважаючи на те, що обстріли з боку терористів не припинялися, вірно слідував по обраному для гасіння пожежі вирішальному напрямку. Тим самим за короткий термін пожежу вдалося ліквідувати.

А вже 1 лютого 2015 року Олександр разом із своїми колегами-рятувальниками здійснював перевезення мирного населення м. Дебальцеве, під час якого терористи розпочали вести прицільні обстріли по людях. Мирні мешканці отримали численні осколкові поранення. Поранення отримав і Олександр, проте незважаючи на це, проявляючи мужність та професіоналізм, він надав першу домедичну допомогу іншим пораненим, тим самим виконавши свій обов’язок як рятувальника та небайдужої людини.

Підполковник служби цивільного захисту Олександр Стрющенко – це людина, яказарекомендувала себе як професіонал, талановитий та рішучий організатор під час гасіння складних пожеж, ліквідації надзвичайних ситуацій та виконанні інших завдань за призначенням.

Наприкінці січня та на початку лютого 2015 року, коли ситуація у Донецькій області загострилася, Олександр, розуміючи, що в будь-який момент терористи можуть розпочати обстріли по мирному населенню, неодноразово виїжджав до міст Дебальцеве та Світлодарськ аби організувати та здійснити вивезення мешканців та тих людей, які втратили можливість рухатися самостійно з цих міст на безпечні території. Також Олександр виступав керівником гасіння пожеж будівель та споруд, що постраждали внаслідок потрапляння в них снарядів.

А 4 лютого цього року Олександр Стрющенко, перебуваючи за кермом службового автомобіля, ризикуючи власним життям, вивіз з-під обстрілу трьох мешканців міста Дебальцеве.

Наразі він і надалі продовжує опікуватися мешканцями Донеччини, вирішує питання їх розміщення та забезпечення речами першої необхідності і гуманітарною допомогою.

Складно уявити, у яких умовах наразі працюють рятувальники Донеччини. Безперечно, кожен із них заслуговує похвали та щирих слів вдячності. Але найголовнішим залишається те, що ці чоловіки не зрадили своїх колег, побратимів та рідну українську землю.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Форумі місцевого ...
Наступна новина: На Львівщині розпочалася ...

КОМЕНТАРІ