В Закарпатській області урок безпеки для дітей провели мукачівські держохоронці

В Закарпатській області урок безпеки для дітей провели мукачівські держохоронці

24.03.15 11:12 0 595
Міліціонери Мукачівського міжрайонного відділу УДСО при УМВС України в Закарпатській області провели уроки безпеки в школах Мукачева. Завітали і в підшефний заклад - Чинадіївський дитячий будинок-інтернат.

У Чинадіївському будинку-інтернаті шефів з Мукачівського міжрайонного відділу УДСО радо вітали. Діти добре їх знають, адже міліціонери тут часті гості.

- Вже кілька років триває наше шефство. Ми намагаємося якнайчастіше відвідувати вихованців закладу. Всі свята проводимо разом. Діти готують цікаві виступи, та й ми, звичайно, приходимо не з порожніми руками. Ці діти нам не байдужі, - каже Андрій Глинський, начальник Мукачівського міжрайонного відділу УДСО.

Цього разу міліціонери влаштували для дітей урок безпеки. Розпочали його з коротенької лекції про історію створення Державної служби охорони. Далі діти переглянули інформаційний сюжет про діяльність УДСО в Закарпатській області. Задавали запитання. Зокрема, одна з вихованок інтернату цікавилась, що таке кнопка екстреного виклику міліції.

- В області розміщено більше сотні кнопок термінового виклику міліції. Встановлені вони з метою забезпечення громадського порядку в загальнодоступних місцях: в аптеках, магазинах, готелях тощо. І якщо людина стала жертвою чи свідком злочину, вона може звернутися в заклад, на якому є вивіска «Терміновий виклик міліції», й попросити адміністратора чи охоронця натиснути «тривожну» кнопку. А вже за лічені хвилини міліціонери прибудуть на місце події, - розповів командир спеціального взводу груп затримання Василь Балог.

Після лекції надворі дітей чекав справжній сюрприз - спецавто ДСО та працівники групи затримання. Дітлахи мали змогу сісти за кермо спецавтомобіля, включити сирену, приміряти бронежилет та каску.

На завершення візиту діти подякували міліціонерам за цікаву зустріч. А 12-річний Олег запевнив, що в майбутньому обов'язково стане міліціонером.

- Я хотів бути лікарем, але тепер впевнений, що стану міліціонером. Я буду захищати людей від злодіїв, - каже хлопчик.

УДСО при УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Ширити атмосферу масової ...

КОМЕНТАРІ