За вихідні житомирські міліціонери розшукали п'ятьох зниклих дітей

За вихідні житомирські міліціонери розшукали п'ятьох зниклих дітей

24.03.15 11:34 0 735
Усіх неповнолітніх міліціонери повернули під батьківський нагляд. Водночас правоохоронці закликають громадян відповідальніше ставитись до своїх обов'язків з догляду за дітьми та їх виховання.

За минулі вихідні до районних підрозділів міліції Житомирщини надійшли заяви про зникнення 5 дітей підліткового віку.

Про те, що додому не повернулася 15-річна прийомна донька, до Романівського райвідділу о півночі 21 березня повідомив житель одного з сіл району. Заявник розповів, що дівчинка надвечір поїхала велосипедом у сусіднє село до подружки. Однак за адресою проживання останньої зниклу не бачили.

Виявили дівчину близько 6 години ранку наступного дня працівники ДАІ. Вона рухалася велосипедом по автодорозі у Романівському районі. Правоохоронцям повідомила, що розважалася з друзями на сусідній Чуднівщині та вже їхала додому.

Розшукану дівчину міліціонери передали прийомним батькам, провівши з ними та дитиною профілактичну бесіду.

Четверо інших зниклих в області упродовж двох діб підлітків також були повернуті додому. Ніхто з них не постраждав і не став жертвою зловмисників.

– Усі п'ятеро розшуканих дітей виховуються у благополучних сім'ях. Гострих конфліктів з батьками або особами, які їх замінюють, у дітей не було. Можна припустити, що основною причиною самовільного залишення ними домівок став сплеск підліткового максималізму, прагнення самовираження, самостійності і неконтрольованої свободи, - каже начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей Галина Шилова.

Загалом у поточному році до підрозділів міліції Житомирщини повідомлено про зникнення 25 неповнолітніх осіб. Нині місцезнаходження усіх їх встановлено, діти передані під батьківський нагляд.

Водночас міліція закликає батьків, на вихованні яких є неповнолітні діти, відповідальніше ставитися до обов'язків з догляду за своїми чадами та їх виховання. Не соромтесь поцікавитись, де ваша дитина знаходиться і чим займається у той чи інший час доби. Контролюйте коло її інтересів та друзів. Міліція покликана захищати дітей від протиправних посягань, однак їх виховання – прямий обов'язок батьків.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ