На Хмельниччині укртрансгаз розпочинає публікацію паспортів якості природного газу,який транспортується споживачам

На Хмельниччині укртрансгаз розпочинає публікацію паспортів якості природного газу,який транспортується споживачам

25.03.15 12:20 0 651
19 березня 2015 року, м. Київ – Оператор вітчизняної газотранспортної системи розпочинає на постійній основі публікацію паспортів якості природного газу, який надходить до регіональних підприємств по газопостачанню для подальшого його транспортування споживачам, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та пресою ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

Як прокоментував подію Президент ПАТ«УКРТРАНСГАЗ» Ігор Прокопів, - «Ми зацікавлені інформувати громадськість про події в газотранспортній галузі прозоро та доступно».

Таким чином, громадськість у відкритому доступі отримає можливість ознайомитись з результатами усіх аналізів фізико-хімічних показників за попередній місяць по всій системі магістральних газопроводів ПАТ«УКРТРАНСГАЗ».

Оприлюднені паспорти включають: компонентний склад та інші фізико-хімічні показники, які характеризують калорійність та якість блакитного палива.

Таке інформування буде відбуватись систематично з періодичністю один раз в місяць.

Опубліковані паспорти якості природного газу будуть систематизовані по регіонам України із зазначенням об'єкту відбору проби та його прив'язки до магістрального трубопроводу.

Інформація надходитиме з 69 вимірювальних хіміко-аналітичних лабораторій, які розташовані в різних куточках України на ключових вузлах газотранспортної системи та атестовані згідно вимог діючого законодавства.

Варто зазначити, що у лютому місяці поточного року, для потреб вітчизняних споживачів надходив якісний природний газ з середньою калорійністю від 8096 до 8298 ккал/куб. м.

Мінімальний рівень калорійності, встановлений українськими стандартами, складає 7600 ккал/куб. м.

При прийманні природного газу до магістральних газопроводів ПАТ«УКРТРАНСГАЗ» в обов'язковому порядку здійснюється перевірка його якості.

При цьому оператор вітчизняної газотранспортної системи здійснює лише транспортування природного газу, що поставляється до магістральних газопроводів, та не має технічної можливості погіршувати або змінювати його якість.

Із паспортом якості газу в Хмельницькій області можна ознайомитися на офіційному веб-сайті ПАТ "Укртрансгаз"(http://utg.ua/utg/media/news/2015/3/ukrtransgaz-rozpochav-publkaczyu.html).

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Протягом ...
Наступна новина: Цьогоріч на Вінниччині ...

КОМЕНТАРІ