Через незадовільний стан доріг минулого року на Хмельниччині сталося 13 ДТП

Через незадовільний стан доріг минулого року на Хмельниччині сталося 13 ДТП

25.03.15 10:06 0 573
В обласному ДАІ відбувся «круглий» стіл, під час якого правоохоронці спільно з представниками комунальних служб обговорили стан доріг та перспективи його покращення.

Начальник УДАІ УМВС у Хмельницькій області Дмитро Кийов наголосив на невтішному стані дорожнього покриття в області:

— У зв'язку з різкими змінами температури повітря та опадами впродовж січня-лютого, значна частина доріг області зазнала руйнувань. Наразі уражено понад 57 тисяч кілометрів доріг.

Також Дмитро Володимирович додав, що за минулий рік на території області сталося 13 ДТП, причиною яких став незадовільний стан доріг. Винуватців, які відповідали за утримання доріг, притягнули до відповідальності.

Начальник Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області Петро Гнидюк розповів, що цього року на утримання доріг загального користування місцевого і державного значення у Хмельницькій області виділили з бюджету понад 106 мільйонів гривень.

— Гроші ми маємо спрямована на ліквідацію вибоїн на дорогах. Це є болючою проблемою зараз, — пояснює Петро Гнидюк. — Адже, більше 90% наших доріг, які і загалом всієї України, потребують капітального ремонту. До прикладу, на 1 кілометр дороги потрібно близько 2,5-2,7 мільйонів гривень. То не важко підрахувати, що всього нам потрібно понад 600 мільйонів гривень. Таких коштів у держави немає. Тому поки ми будемо обмежуватись ліквідацією ямковості. Сподіваємось, що до 15 травня виконаємо поставлені завдання.

Що ж стосується обласного центру, то цього року з міського бюджету виділили близько 50 мільйонів гривень на капітальний ремонт доріг, до 20 мільйонів — на проведення поточного. Також комунальниками заплановано встановлення додаткових світлофорів на ділянках з підвищеною аварійністю.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Родинам загиблих у АТО ...

КОМЕНТАРІ