У Львові Драма.UA покаже моновиставу про любов до батьківщини «Лондон»

У Львові Драма.UA покаже моновиставу про любов до батьківщини «Лондон»

25.03.15 10:51 0 596
28 березня на першій сцені сучасної драматургії Драма.UA відбудеться прем'єра вистави за однойменною п'єсою сучасного білоруського драматурга Максима Доська – «Лондон».

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Режисером вистави став Павло Ар’є, головного героя грає Ярослав Федорчук. Український переклад здійснила Олена Концевич.

«Лондон» – це моновистава про любов до батьківщини і кожного з нас, це п’єса про білоруського сантехніка Гєну, що потрапляє в Лондон. Лондон постає як нарізаний слайдами і змішаний з внутрішніми переживаннями туристичний путівник, у якому Досько досліджує поняття патріотизму через співставлення досвідів головного героя вдома (у Мінську) і на чужині (у Лондоні). Поетизуючи рутину і буденність, Досько натякає, що батьківщина – це місце повторюваності щоденних практик, що викликають почуття безпеки і комфорту, а ретельна боротьба з міськими нечистотами є, часом, найвищою формою патріотизму», – розповіли організатори.

Максим Досько – ім’я, що з’явилося у театральному світі раптово і зовсім нещодавно, однак його тексти вже стали переможцями кількох драматургічних конкурсів. У 2014 році Досько отримав Гран-прі на VII Міжнародному конкурсі сучасної драматургії «Вільний театр» за п’єси «Радіо Культура», «І співчуття умить відкрило їй», «Титан». П’єса «Лондон» потрапила в шорт-ліст Фестивалю «Любімовка» 2014 року.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінниччина готується на ...
Наступна новина: В Ужгороді міліціонери ...

КОМЕНТАРІ