Київські кардіохірурги відвідали райлікарню на Львівщині

Київські кардіохірурги відвідали райлікарню на Львівщині

25.03.15 13:01 0 620
У Турківську ЦРЛ було здійснено виїзд головного позаштатного спеціаліста МОЗ України з «Хірургії серця і магістральних судин у дорослих» К. Руденко та лікарів НІССХ імені М. Амосова – кардіолога відділення вроджених вад серця Н. Кучкової та лікаря УЗД- діагностики Т. Кравець.

Київські фахівці оглянули хірургічне, терапевтичне, неврологічне, акушерсько-гінекологічне відділення та відділення інтенсивної терапії. Здійснено консультативний огляд 67 хворих та надані рекомендації з метою подальшого лікування (4 пацієнтів скеровано на оперативне лікування в м. Київ НІССХ імені М.М.Амосова, з них двоє дітей до 8-ми років). Про це повідомляє департамент охорони здоров’я Львівської ОДА.

Після огляду ЦРЛ у залі засідань Турківської районної ради відбулася медична рада «Вроджені вади серця. Сучасний підхід до діагностики та лікування» за участі завідуючих відділеннями, лікарів СЛА, СЛА ЗПСМ, фельдшерів ФАПів, амбулаторій.

Як розповів присутнім головний позаштатний спеціаліст МОЗ Костянтин Руденко, першим етапом проекту є ревізія стану надання медичної допомоги в районі, обладнання, людських ресурсів, обізнаності лікарів і населення. Другим етапом буде визначення проблематики медицини району і донесення її до керівника міністерства охорони здоров’я.

Також домовлено з Національним Інститутом серцево-судинної хірургії імені М. Амосова про консультування та лікування хворих з району у цьому закладі.

Під час дискусії медики обговорили ситуацію з вродженими вадами серця та стан надання кардіологічної допомоги дітям у районі.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ