У квітні до Львова прийде Французька весна. Програма

У квітні до Львова прийде Французька весна. Програма

25.03.15 11:34 0 572
1 квітня у Львові стартує проект «Французька весна», під час якого у місті відбуватимуться концерти, виставки, покази кіно та інші заходи, які підготувало посольство Франції.

Про це 24 березня, на прес-конференції повідомила президент ЛМГО «Альянс Франсез» Наталія Демчук.

«Особливістю Французької весни-2015 є те, що вона носить більш міжнародний характер. Посольства Франції у Польщі та Румунії долучили Львів до запланованих мистецьких подій. Саме тому публіка матиме змогу побачити відомого ілюзіоніста Мажіка Мусса. Крім того, ми знову матимемо зустріч із паркуристами. Львів почує і барокові твори XVII-XVIII ст. Також буде, звичайно ж, джаз», – розповіла Наталія Демчук.

У свою чергу директор ЛМГО «Альянс Франсез» та представник Посольства Франції у Львові Бернар Уліат зазначив: «Ми вам хочемо привезти те, що є найкраще у Франції».

Він розповів, що у рамках проекту у Львові відбудеться відкриття двох виставок, одну з яких надав Французький інститут у Києві спільно з Посольством Франції в Україні.

«Це гарна робота ілюстраторів. Це пародія на американський щотижневик The New Yorker. Художники використали цю ідею, але зробили замість Нью-Йорка Париж», – розповів Бернар Уліат.

Також у рамках Французької весни у Львові виступить колектив «Расподія», який запропонує унікальне поєднання репу, джазу та класичної музики. Концерт відбудеться 8 квітня о 200.00 у «Дзизі».

«Ці молоді люди з міста Ліль на півночі Франції. Вони мають винятковий талант. Їхній реп не жорский. Він пом’якшений класичною музикою», – зазначив представник Посольства Франції.

Також у Львові 25 квітня виступить оригінальне тріо «Бей. Лер. Бей», яке з’явилось у 2010 році.

«У своїй творчості музиканти поєднали останні тенденції європейського джазу під впливом Балканських країн і Туреччини. Цей виступ не можна пропустити», – наголосив Бернар Уліат.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ