Вінниччина готується на належному рівні вшанувати пам'ять творця середньовічної європейської держави Руси-України Володимира Великого (+фото)

Вінниччина готується на належному рівні вшанувати пам'ять творця середньовічної європейської держави Руси-України Володимира Великого (+фото)

25.03.15 10:45 0 607
24 березня, під головуванням заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулося перше засідання організаційного комітету з вшанування пам'яті князя Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави Руси-України.

Учасниками зібрання були представники духовенства – члени Ради церков та релігійних організацій, а також працівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації – департаменту освіти і науки, управління культури і туризму, департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю та управління у справах національностей та релігій ОДА.

У своєму вступному слові Ігор Івасюк повідомив присутнім, що на останній сесії обласної Ради, яка відбулась 20 березня цього року, прийнято рішення «Про вивчення предметів духовно-морального спрямування у загальноосвітніх навчальних закладах області». До шкільних планів вони увійдуть уже з наступного навчального року.

«Це рішення має важливе значення, адже ми знаємо, що саме вивчення таких предметів сприятиме зростанню ролі моралі в житті суспільства, вихованню в українській школі різнобічних й гармонійно розвинених особистостей з патріотичною громадянською позицією та широким духовно-культурним світоглядом. Механізм реалізації даного рішення буде здійснюватись через розпорядження голови обласної державної адміністрації, яким будуть дані доручення органам управління системою освіти Вінниччини та середнім загальноосвітнім навчальним закладам щодо забезпечення належної організації викладання предметів про що ми вас поінформуємо на черговому засіданні Ради церков і релігійних організацій» – зазначив Ігор Івасюк.

Іншою видатною подією для Вінниччини, за словами Ігоря Івасюка, має бути відзначення цьогоріч 1000-річчя з дня смерті видатної постаті в історії держави Князя Володимира.

«Президентом України Петром Порошенком 25 лютого підписано Указ № 107/2015 «Про вшанування пам'яті князя Київського Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави Руси-України», відповідно до якого планується проведення наукових конференцій, симпозіумів, круглих столів, семінарів, інших наукових та просвітницьких заходів, спрямованих на вивчення державотворчої діяльності князя Київського Володимира Великого» – повідомив Ігор Івасюк.

Відтак, в ході зібрання було вирішено, що у навчальних закладах Вінниччини заходи на вшанування пам'яті Володимира Великого будуть організовані протягом квітня-травня місяців. Так, для учнів шкіл заплановано проведення низки просвітницьких заходів, спрямованих на вивчення державотворчої діяльності князя Київського Володимира Великого, впливу його діяльності на політичний та економічний розвиток Європи, а також на події української історії відповідного періоду.

Долучаться до вшанування князя Київського Володимира Великого шляхом проведення тематичних годин спілкування, виставок, концертів і заклади культури Вінниччини.

А 24 липня, у день коли Православна Церква відзначає пам'ять святої рівноапостольної Ольги, великої княгині Київської в Вінницькому обласному музично-драматичному театрі імені М. Садовського відбудеться пам'ятна академія: « Володимир Великий – творець європейської держави Руси-України». В урочистому заході братимуть участь представники влади, духовенства краю, громадськість, учнівська та студентська молодь.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что такое сухая автомойка
Наступна новина: У Львові Драма.UA покаже ...

КОМЕНТАРІ