Цьогоріч на Вінниччині цукрові буряки посіють на 54 тисяч гектарів

Цьогоріч на Вінниччині цукрові буряки посіють на 54 тисяч гектарів

25.03.15 12:32 0 619
За даними Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації цьогоріч цукрові буряки аграрії області прогнозують посіяти на площі 54 тис. га.

Як зауважив директор профільного Департаменту Микола Неїлик під час апаратної наради у голови облдержадміністрації, це забезпечить роботу 9 цукрових заводів, які працювали в минулому році. Нагадаємо, торік цукроварні Вінниччини виробили майже 431 тис. тонн цукру, що є найкращим показником в Україні.

Більше того, як зауважив голова облдержадміністрації Валерій Коровій, цукрові заводи області працюють над тим, аби бути незалежними від природного газу та перейти на альтернативні види палива.

«Наші цукрові заводи підтверджують, що ніщо не стоїть на місці. З точки зору продуктивності, у 1992 році на Вінниччині працювало 40 цукрових заводів, які за сезон цукроваріння виробляли 840 тисяч тон цукру. На даний час у сезон цукроваріння включається 9, які виробляють 431 тисяча тонн. Окрім того, переробка цукросировини проводиться в умовах економії енергоносіїв » – наголосив Валерій Коровій.

До речі, у минулому році заходи по переводу заводів на альтернативні види палива дали змогу зекономити біля 30 % природного газу. В поточному році проводиться подальше переоснащення галузі на використання альтернативних видів палива та модернізація технологічних процесів, що дасть змогу зменшити об'єми використання газу ще на 20 %.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ