У Волинській області звернення начальника УДАІ Володимира Кравчені до учасників дорожнього руху

У Волинській області звернення начальника УДАІ Володимира Кравчені до учасників дорожнього руху

25.03.15 18:33 0 566
У школах області розпочалися весняні канікули. На жаль, цей період часто характеризується збільшенням кількості дорожньо-транспортних пригод за участю дітей.

Школярі часто без супроводу дорослих переходять дорогу, до того ж – не завжди роблять це у встановлених місцях. Окрім того, тепла погода сприяє тому, що катаються на роликах і велосипедах, забуваючи про обов'язкові правила безпеки.

Шановні батьки! Не полінуйтеся нагадати дітям правила дорожнього руху. Роз'ясніть, де, коли і як можна переходити дорогу. Розкажіть про небезпеку ігор в місцях, розташованих поруч із дорогою. Одягайте дітей у яскравий одяг, а ще з наявними на ньому світловідбиваючими елементами, щоби в темний період доби водії могли вчасно помітити їх. І, найголовніше, подавайте власний приклад правильної поведінки на вулицях і дорогах міста. Не порушуйте правил та в жодному випадку не дозволяйте неповнолітнім перебувати на передньому сидінні авто під час руху. Це категорично заборонено.

Шановні водії! Не забувайте про пильність та увагу на дорозі. У період шкільних канікул значно більша ймовірність того, що дитина раптово з'явиться на проїзній частині дороги. Для цього варто неухильно дотримуватися швидкісних лімітів, а також завчасно пригальмовувати поблизу пішохідних переходів, парків, скверів і дитячих майданчиків.

Будьте особливо уважні у дворах багатоповерхових будинків (ваша швидкість не повинна перевищувати 20 км/год). Не соромтеся зайвий раз посигналити, якщо наміри дітей біля дороги вам незрозумілі. Від цього часто залежать здоров'я і безпека як пішоходів, так і водіїв.

Пам'ятайте: безпека дітей залежить від кожного з нас!

Володимир КРАВЧЕНЯ,

начальник УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Закарпатські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ