В Луцьку відбудеться VIII Декламаторський конкурс польської поезії та прози

В Луцьку відбудеться VIII Декламаторський конкурс польської поезії та прози

25.03.15 10:00 0 636
27 березня у приміщенні Палацу культури міста Луцька відбудеться VIII Декламаторський конкурс польської поезії та прози для мешканців України. Початок о 14.00.

Організатори: Центр культури в Любліні, Товариство польської культури на Волині ім. Тадеуша Костюшка, Волинський інститут економіки та менеджменту, управління культури Луцької міської ради.

Захід відбувається під патронатом Генерального консула Республіки Польща у Луцьку Беати Бживчи, Луцького міського голови Миколи Романюка, Президента міста Любліна (Польща) Кшиштофа Жука.

Медійний патронат – «Волинський Монітор».

Загальні засади:

1. VІІІ Декламаторський конкурс польської поезії та прози для мешканців України - це відкритий захід, призначений для тих, хто постійно або тимчасово проживає в Україні.

2. Метою конкурсу є промоція польської літератури в Україні, а також інтеграція українців і поляків, вдосконалення артистичних вмінь, співставлення творчих досягнень.

3. Лауреати, відібрані на VІІІ Декламаторському конкурсі польської поезії та прози для мешканців України, візьмуть участь у VІІІ Польсько-українських зустрічах майстрів слова, які відбудуться 17-19 квітня 2015 р. у Луцьку. Про місце проведення VІІІ Польсько-українських зустрічей майстрів слова зацікавлені особи будуть повідомлені пізніше.

4. Лауреати VІІ Польсько-українських зустрічей майстрів слова допускаються до участі у VІІІ Польсько-українських зустрічах майстрів слова без проходження конкурсного відбору.

5. У разі проведення VІІІ Польсько-українських зустрічей майстрів слова у Польщі, лауреатам, делегованим із України, організатори забезпечують перевезення до Любліна та назад, нічліги та харчування під час перебування у Польщі.

6. У разі проведення VІІІ Польсько-українських зустрічей майстрів слова у Польщі, делеговані до Любліна лауреати VІІІ Декламаторського конкурсу польської поезії та прози для мешканців України, за 2 тижні до фіналу (найпізніше – 3 квітня 2015 р.) повинні мати дійсний закордонний паспорт (для отримання візи).

7. Якщо котрийсь із лауреатів у вказаний день не матиме дійсного закордонного паспорта, організатори мають право замінити його однією з осіб, відзначених у конкурсі, котра матиме дійсний закордонний паспорт.

Умови участі:

мати повні 15 років;

наявний репертуар, який учасник не представляв у попередніх конкурсах;

до репертуару мають входити твори польської літератури на польській або українській мові. Виконавець може представляти лише одну інституцію (наприклад, навчальний заклад, заклад культури);

зголошення до участі приймаються шляхом заповнення анкети учасника (безпосередньо або по телефону);

зголошення приймають: Софія Муляр (тел. +38 0979874574; +38 0991787532), Наталія Катренчікова (e-mail: anata11@mail.ru).

Вимоги до репертуару та виступу:

1. Репертуар учасників має складатися з 2 поетичних або прозових творів чи їх фрагментів, або з 1 поетичного твору та 1 фрагменту прози з польської літератури на польській чи українській мові;

2. Про будь-яку зміну репертуару на будь-якому з етапів конкурсу учасники повинні негайно повідомити організаторів;

3. Загальний час виконання не може перевищувати 6 хвилин.

Перевищення виконавцем часового ліміту може призвести до його виключення зі списку оцінюваних учасників конкурсу.

Управління культури (720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ