У міській раді обговорили перспективи реформування в Україні

У міській раді обговорили перспективи реформування в Україні

25.03.15 17:06 0 641
Нинішній рік — рік реформ в Україні. Про це заявляє Президент, Уряд, міжнародні організації. Громадяни ж сподіваються, що завдяки впровадженню цих реформ, покращиться якість життя, прожитковий мінімум та чи не найголовніше, нашій країні вдасться викорінити корупцію.

у залі засідань міської ради відбулось експертне обговорення “Дорогою реформ: як стоденна діяльність Уряду вплине на життя волинян” за участю представників Реанімаційного пакету реформ. У заході також взяли участь заступник міського голови Тарас Яковлев, представники громадських та політичних об'єднань, мас-медіа.

Hеанімаційний пакет реформ — це ініціатива громадських активістів, експертів та журналістів, що об'єдналися для пришвидшення реформування країни.

Як розповіла координатор регіональних ініціатив РПР Наталія Ватаманюк, ініціативна група об'єднує понад 300 експертів, активістів, журналістів, науковців, правозахисників з 50-ти найвідоміших українських аналітичних центрів та громадських організацій. Учасники РПР разом розробляють законопроекти, добиваються їхнього ухвалення та контролюють втілення реформаторських законів.

Луцьк — вже сьоме місто, у якому відбувається обговорення реалізації реформ в Україні. В рамках Всеукраїнського туру планується охопити 24 міста. Як зазначають організатори, під час таких зустрічей можна почути думки та пропозиції людей, аби узагальнити їх та донести до Уряду.

Заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що завдяки таким ініціативам, процес реформування відбуватиметься швидше. “Дуже добре, що є діалог. Для міської ради актуальна реформа місцевого самоврядування. Найкраще знають, як його реформувати, ті , хто там працюють”, - окреслив актуальність зустрічі він.

Керівник проектів Українського незалежного центру політичних досліджень, експерт групи РПР з реформи місцевого самоврядування та децентралізації Іван Лукеря розповів про кроки, що здійснені у напрямку децентралізації влади. Так, за його словами, вже прийнято низку законодавчих актів, наступний етап — зміни до Конституції України. Також на його думку, необхідно ухвалити нові законопроекти “Про місцеве самоврядування в Україні” та “Про місцеві державні адміністрації”.

“Це реформа довготривала, проте структурована та дасть можливість усунення дублювання повноважень між місцевими державними адміністраціями а органами місцевого самоврядування”, - зауважив він й підкреслив, що успішна реалізація цієї реформи можлива лише за підтримки “знизу” - мова йде про сільські, селищні, міські ради.

Також представники громадської організації поінформували присутніх про реформи в антикорупційному законодавстві, у сфері виборів, органів правопорядку, судову реформу.

В ході насиченого обговорення було висловлено чимало пропозиції та думок.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ