Закарпатська влада зустрічалася з експертами Світового банку

Закарпатська влада зустрічалася з експертами Світового банку

25.03.15 08:08 0 617
Закарпатська влада зустрічалася з експертами Світового банку

У вівторок, 24 березня голова облради Володимир Чубірко та голова ОДА Василь Губаль зустрічалися з координатором програм Світового банку у секторі людського розвитку Європи та Центральної Азії Паоло Беллі. Участь в заході взяли й начальник управління охорони здоров'я ОДА Василь Скрип, ректор УжНУ Володимир Смоланка, експерт медичної галузі, народний депутат VII скликання Святослав Ханенко та декан факультету післядипломної освіти, завідувач кафедри терапії та сімейної медицини УжНУ, професор Іван Чопей.

Ще у вересні минулого року обласна рада затвердила рішення "Про підтримку інвестиційного проекту Закарпатської області та Світового банку "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей". Проектом передбачено підвищення якості та доступності медичної допомоги на всіх етапах надання медичної допомоги, збільшення кількості надання послуг по даній проблемі, забезпечення роботи екстреної медичної допомоги частині проведення, підвищення ефективності діагностики та лікування серцево-судинних захворювань, створення реєстру хворих шляхом інформатизації закладів охорони здоров'я. Потребу у ресурсах для реалізації цілей проекту передбачено в сумі 5,523 млн. доларів (в тому числі за рахунок Світового банку – 5 млн. доларів, за рахунок бюджетних коштів – 0,523 млн. доларів).

Зазначені кошти спрямовуватимуться на здійснення конкретних заходів - придбання обладнання, придбання комп'ютерної техніки та програмного забезпечення для ведення електронного реєстру пацієнтів.

Василь Губаль в першу чергу подякував фахівцям Світового банку за ту допомогу, яку отримає наш край в рамках проекту. «Ми готові до співпраці й всебічної допомоги в реалізації цього проекту. Закарпаття має чималий досвід в провадженні проектів з країнами ЄС. Вже виділено співфінансування з обласного бюджету, всі роботи будуть проводитися якісно і в заплановані терміни», - зазначив голова ОДА.

Паоло Беллі зауважив, що в Україні Світовий банк окрім інфраструктурних об'єктів, надає допомогу з оновлення медичної галузі, адже те, що середній вік українця на 11 років нижчий за середні стандарти свідчить про кризу в медицині. «Її треба долати. Цим проектом ми прагнемо змінювати ситуацію в регіонах. Подібний проект започаткували в 8 областях України. Важливо, щоби з його реалізацією не затягували. Якщо замість запланованих трьох років Закарпаття впорається швидше, область може розраховувати на збільшення допомоги зі сторони Світового банку», - відзначив координатор програм.

Володимир Чубірко повідомив, що область зацікавлена у створенні ще одного центру з надання допомоги хворим на серцеві захворювання. Базуватиметься центр в Хусті. «В наданні термінової допомоги важливий час. Тому для східної частини краю, де проживає переважно сільське населення буде створений такий центр з сучасним обладнанням. До реалізації проекту будуть залучені науковці, експерти Світового банку, влада, і чіткість та злагодженість роботи у виконанні графіку зроблять можливим створення такого центру для закарпатської громади», - запевнив керівник ради.

Прес-служба облради

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька область: ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ