Житомирська область: у продовж доби рятувальники 7 разів ліквідовували загорання сухостою

Житомирська область: у продовж доби рятувальники 7 разів ліквідовували загорання сухостою

25.03.15 08:02 0 449
23 березня о 13:10 на пункт зв’язку 26-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Романів надійшло повідомлення про пожежу сухої трави поблизу села Залужне. Пожежу виявили місцеві, саме вони і зателефонували до служби порятунку «101».

По прибуттю до місця виклику рятувальники з’ясували, що горить суха трава площею близько 2 гектарів і полум’я швидко розповсюджується в сторону будівель. Локалізувати пожежу вдалося вже о 13:33 та повністю ліквідувати о 14:10, цим самим врятувавши споруди селян він перекидання на них вогню.

Цього ж дня пожежні області ліквідовували загорання сухої рослинності у Новоград-Волинському, Житомирському, Романівському, Ружинському, Бердичівському районнах та у місті Житомир на загальній площі близько 7,5 га. Загиблих та травмованих немає.

Загалом з початку року це не перші випадки займання сухостою на відкритих територіях.

У зв’язку з цим, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області закликає громадян відмовитися від практики спалювання опалого листя‚ сухої трави та інших рослинних залишків. Адже це не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завершувати достроково ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ