В Івано-Франківській області за порушення правил дотримання тиші передбачено адміністративну відповідальність

В Івано-Франківській області за порушення правил дотримання тиші передбачено адміністративну відповідальність

25.03.15 09:58 0 629
До міського відділу органів внутрішніх справ, що в Івано-Франківську, звертаються мешканці обласного центру із заявами щодо порушення тиші. Поступають скарги сусідів: одні галасливо відпочивали після опівночі, інші проводили ремонтні роботи в заборонений час.

Згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму», у нічний час, із 22-00 до 08-00 на захищених об'єктах (гуртожитки, жилі будинки, інших будівлі і споруди, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди, парки, сквери, зони відпочинку і прибудинкові території) забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів, – говорить начальник відділу дільничних інспекторів міліції Івано-Франківського МВ УМВС капітан міліції Ігор Полив'яний.

– Стаття 182 Кодексу про адміністративні правопорушення чітко визначає адміністративну відповідальність за порушення правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях. Санкція статті передбачає попередження або накладання штрафів на громадян від 5 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян та штраф від 15 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян суб'єктам господарської діяльності. Також законом заборонено проведення ремонтних робіт, які супроводжуються шумом в не робочі та святкові дні цілодобово, а в робочі дні – заборонені з 21.00 до 8.00

Шановні івано-франківці, давайте з повагою ставитись один до одного та дотримуватись визначених законодавством норм.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку відбудеться VIII ...

КОМЕНТАРІ