У Львівській області школярів СЗШ №96 навчали основам цивільного захисту

У Львівській області школярів СЗШ №96 навчали основам цивільного захисту

25.03.15 12:12 0 603
Рятувальники продовжують навчати дітлахів правилам безпечної поведінки на випадок виникнення небезпечних подій в рамках проведення на Львівщині Тижнів безпеки життєдіяльності.

24 березня у СЗШ № 96 м. Львова відбувся показовий День цивільного захисту у Сихівському районі міста. Організаторами навчань є районний відділ освіти, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Львівської міської ради, Львівські міські курси цивільного захисту та Головне управління ДСНС України у Львівській області.

Упродовж дня тривав семінар з керівниками закладів освіти району, де мали змогу виступити як фахівці з питань цивільної оборони, так і просто всі бажаючі. Гості школи взяли участь у проведенні відкритих уроків.

Із учнями 4-го класу рятувальники та волонтери об’єднання «Самопоміч» провели тренінг «Безпечне місто». Під час заняття дітлахи вивчали основи безпечної поведінки з вогнем та практикувалися у реагуванні на небезпечну ситуацію. Навчальний мультфільм та веселі ігри допомогли діткам закріпити вивчений матеріал. На завершення уроку дітям роздали інформаційні буклети із порадами від Лева-рятувальника щодо пожежної безпеки.

Спортивні змагання, виставка дитячої творчості та театралізоване дійство вкотре підкреслила свідоме ставлення освітян до питань особистої безпеки. Виховання з малечку основ безпечної поведінки дозволить нам у перспективі сформувати безпечне суспільство.

Школою пролунало застереження: «Увага всім! Пожежа у школі. Евакуація!». Після тривожного сигналу всі учні разом із вчителями покинули приміщення школи. Тривога була навчальною, але, за сприятливих погодних умов, продовження Дня цивільного захисту відбулося на шкільному майданчику.

Приємним сюрпризом для усіх учнів та гостей став приїзд рятувальників. Вони навчали дітлахів основам пожежної справи та розповіли про секрети бойової роботи. Учні із задоволенням оглянули пожежно-рятувальне спорядження та спецобладнання, яке використовують рятувальники під час небезпечних ситуацій.

На завершення заходу у школі розгорнули первинно-евакуаційний пункт, призначений для прийому еваконаселення і своєчасної відправки його до місць розселення, з метою підвищення рівня забезпечення цивільного захисту населення та території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті в 100 ДТП ...
Наступна новина: Протягом ...

КОМЕНТАРІ