Чернігівська область: протягом доби вогнеборці ліквідували 14 пожеж,що сталися внаслідок спалювання сухої рослинності,дитячих пустощів та необережного поводження з вогнем

Чернігівська область: протягом доби вогнеборці ліквідували 14 пожеж,що сталися внаслідок спалювання сухої рослинності,дитячих пустощів та необережного поводження з вогнем

25.03.15 16:17 0 678
Протягом минулої доби на Чернігівщині вогнеборці ліквідували 14 пожеж, що сталися внаслідок спалювання сухої рослинності, дитячих пустощів та необережного поводження з вогнем. Пожежами знищено та пошкоджено 13 житлових будинків і господарчих споруд, вигоріло 32 га території, травмовано 1 людину.

Так, 23 березня об 11:00 до Служби порятунку «101» у Бахмацькому районі надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі у с. Григорівка. На місце пригоди оперативно прибуло з райцентру відділення Державної пожежно-рятувальної частини та сільські пожежні команди з смт Дмитрівка і с. Голінка. Завдяки їх спільним діям пожежу об 11:30 було локалізовано, а о 12:25 остаточно ліквідовано. В ході гасіння врятовано поруч розташований будинок та двоє голів великої рогатої худоби. Як з’ясувалося, причиною пожежі послужили пустощі з вогнем 6-річного сина та 7-річної доньки господарів. Поки батьки займались по господарству, залишені без належної уваги Сергійко та Юля знайшли сірники і підпалили сміття біля сараю. В результаті пожежі знищено дах споруди, пошкоджено перекриття на площі 20 кв. м. На щастя, діти не постраждали.

Цього ж дня у с. Красностав Борзнянського району внаслідок спалювання сміття загорілася господарча будівля у одного з місцевих жителів. Його 88-річний сусід намагався ліквідувати пожежу власними силами, однак під час гасіння дідусь отримав опіки кінцівки II-III ступеню. Ліквідували пожежу вогнеборці з райцентру, які оперативно прибули за викликом на місце події. Вони врятували розташовані поруч житловий будинок, господарчу споруду та матеріальні цінності на суму 60 тис. грн.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій закликають громадян бути вкрай обережними при поводженні з вогнем та дотримуватись правил пожежної та екологічної безпеки. Звертаємося до батьків з проханням: контролюйте розваги дітей та власним прикладом виховуйте у них навички культури безпечної поведінки.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: У Луцьку здійснюють ...

КОМЕНТАРІ